A könyvtárban megtalálod
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 19. szerda

Viola ünnepli névnapját.
Holnap Teofil napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra A könyvtárban megtalálod
A könyvtárban megtalálod PDF Nyomtat Email
2018 március 05., hétfő 10:26

Ünnepek-néphagyományok, könyvtárhasználat, mese, helyismeret, környezetvédelem, képzőművészet, angol nyelv, biblioterápia – többek között ezekhez a témákhoz kapcsolódó foglalkozásokat tartanak 7 iskolában, illetve óvodában a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársai. A tudás- és kompetenciafejlesztő programsorozat pályázat keretében elnyert mintegy 10 millió forintos támogatással valósulhat meg.

A könyvtárak és az oktatási-nevelési intézmények kapcsolata nem új keletű, de a projekt révén új lehetőségekkel gyarapszik. A 2018. február 1. és 2020. január 31. között zajló program keretében megtartandó foglalkozások segítik az intézmények munkáját, hiszen a pedagógiai programjukban is megfogalmazott célokat, például az olvasóvá nevelést, személyiségfejlesztést, tudásgyarapítást, kompetenciafejlesztést stb. szolgálják. Hasznosak a könyvtár számára, mert segítik olvasótábora bővítését, a most kidolgozott új módszerekkel pedig bővíteni tudja szolgáltatásai körét. És ami a legfontosabb: hasznos a gyerekeknek. A projekt kiemelt célja ugyanis, hogy fejlessze az információkeresés készségét, erősítse az elfogadást, a toleranciát, az integrációt, különös tekintettel a hátrányos helyzetű tanulókra.

A foglalkozásokat – amelyeken összesen 320 gyermek vesz részt – a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében és a fiókkönyvtárakban tartják, így az óvodások és a diákok nem mellékesen megismerkednek azokkal a lehetőségekkel is, amik a könyvtárakban várják őket. Ezért is az a program címe, hogy A könyvtárban megtalálod! – hiszen bármelyik témáról is van szó, ott valóban találnak hozzá plusz információt, és rengeteg olyan lehetőséget, ami színessé teszi az új ismeret megszerzését.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások