Felnőtteknek szóló előadás a Csodamalomban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 19. szerda

Viola ünnepli névnapját.
Holnap Teofil napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Felnőtteknek szóló előadás a Csodamalomban
Felnőtteknek szóló előadás a Csodamalomban PDF Nyomtat Email
2018 március 01., csütörtök 15:20

Márciusban a Miskolci Csodamalom Bábszínház feleleveníti felnőtteknek szóló előadás-sorozatát, amellyel szélesíteni és gazdagítani szeretné műfaji és nézői palettáját.
Ez a sorozat Nyirő József Halhatatlan élet című regényéből készült „egyszemélyes népi vígjátékkal” indul útjára a 2017-18. jubileumi évadban.

Hogyan veszi rá egy apa furfanggal a korosodó, vénlegény fiát a nősülésre? Milyen volt azokban az időkben, amikor udvarolni még guzsalyosba kellett járni, amikor akár egy hold földön múlhatott egy házasság, amikor az apa kérte meg a lány kezét, és az egész falu kivette a részét a mátkaságból, a vőlegénységből, az esküvőből és a lakodalomból? Hogyan éltek falun az emberek, amikor a mezőn „az elemózsia-elővétel olyan volt, mint a gyónás, egész életét leplezte vele az ember”, amikor még a hozományos ládát perefernumos ládának nevezték, a házhoz tartozó udvart pedig életnek?

A regény alapján készült egyszemélyes népi vígjáték –  Kulcsár - Székely Attila, a Miskolci Csodamalom Bábszínház színművésze szerkesztésében és előadásában – többek között ezt a már-már letűnt kor világát, történeteit igyekszik újra megteremteni, eredeti népies humorral fűszerezve, felhőtlen, igényes szórakozást nyújtva, március 9-én, pénteken, 18 órától a Csodamalom Bábszínház (Kossuth Lajos u. 11. szám) színháztermében.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások