• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. február 18.

Bernadett ünnepli névnapját.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Családok Éve a Mária Rádióban
Családok Éve a Mária Rádióban PDF Nyomtat Email
2017 december 29., péntek 09:05

A család a társadalom alappillére, ezért a Mária Rádió évek óta kiemelten foglalkozik műsorain keresztül a házassággal, a gyermekáldással, a gyermekneveléssel, a válással, a házasságban előforduló nehézségekkel, a családban élő idős emberek gondozásával. A Mária Rádió családszerkesztőségének műsorvezetői tanúságtételekkel, konkrét életpéldák bemutatásával segítik a hallgatók eligazodását a családban, mint közösségben.

A rádió év végi, ünnepi műsorrendje is nagy hangsúlyt fektet a családdal kapcsolatos kérdésekre, különös tekintettel arra, hogy december 31-e idén Szent Család vasárnapjára esik. Válsággal küzdő házaspárok vallomásait hallhatják az alkoholról, az elköteleződés hiányáról, örökbefogadott vagy kamasz gyermekek nevelésésről. Az apahiányról Pécsi Rita tart előadást, valamint kisgyermekkel készült beszélgetést is közvetítünk arról, hogy ők hogyan élik meg a családot, mint közösséget.

Otthon a családban címmel a Mária Rádió januártól minden nap 8 óra 30 perctől családos műsorsávot indít, melyekben különböző családszervezetek mutatkoznak be, mint példálul az Együtt az életért Alapítvány, vagy a Kárpát-medencei Családszervezet. Elemzésre kerül II. János Pál pápa Familiaris cosortio c. írása, valamint családterapeuták szólalnak meg és számos vallomás is elhangzik majd arról, hogyan tudják szülők, nevelőszülők és házaspárok megoldani az eléjük gördülő akadályokat.

A Mária Rádió család témakörét feldolgozó hanganyagainak egy része a rádió honlapján is elérhető a Család vagy a Házasság menüpont alatt: https://www.mariaradio.hu/cikk/2368/Csalad

A Mária Rádió részletes műsorrendje pedig szintén elérhető a rádió honlapján található műsornaptáron keresztül.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások