Úton egy elfogadóbb világért
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. október 19. péntek

Nándor ünnepli névnapját.
Holnap Vendel napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Úton egy elfogadóbb világért
Úton egy elfogadóbb világért PDF Nyomtat Email
2017 december 06., szerda 20:49

Most Ön is átélheti, hogyan készülnek fogyatékossággal élő társaink az ünnepekre
Közeledik a karácsony, ilyenkor sokunkban felébred a segítő szándék. Legtöbben magunk is rendszeresen találkozunk fogyatékossággal élőkkel, de tudjuk-e valójában, számukra mit jelentenek az ünnepi előkészületek? A Szerencsejáték Zrt. országjáró kampányt indított, melynek célja, hogy közelebb hozza az ép és fogyatékossággal élő embereket.
Idén Advent első vasárnapjára, december 3-ára esik a Fogyatékos emberek világnapja, mely a betegség vagy baleset következtében fogyatékossá váltak problémáira hivatott felhívni a figyelmet.
A magyar lakosság több mint 20%-ának van mozgáskorlátozott, 9%-ának siket vagy nagyothalló, 6%-ának pedig vak, látássérült ismerőse. Mégis sokszor nehéz elképzelni, hogyan is boldogulnak a fogyatékkal élők az olyan egyszerűnek tűnő, mindennapi tevékenységekkel, mint egy bevásárlás, ajándékcsomagolás, vagy a szeretteikkel való kommunikáció. A fogyatékossággal élők iránti empátia növelése minden korosztály, közösség számára elengedhetetlen – ezért döntött úgy a Szerencsejáték Zrt., hogy idei ünnepi akcióját az érzékenyítés jegyében szervezi meg.
A nemzeti lottótársaság év végi, limitált kiadású Nagykarácsony sorsjegy értékesítéséből sorsjegyenként 25 Ft-tal támogatja három akadálymentes, befogadó játszótér felépítését, ahol ép és fogyatékossággal élő gyermekek játszhatnak majd együtt. A kampányt egy 5 állomásos, kamionos roadshow is népszerűsíti országszerte, melynek célja, hogy fokozza az elfogadást a megváltozott munkaképességű társaink iránt. A kamionban és környékén játékos aktivitások révén lehetőség nyílik megtapasztalni, hogy miként éli meg az ,,egyszerű" karácsonyi előkészületeket egy vak, siket vagy mozgáskorlátozott ember.
Rosner Imre, a Szerencsejáték Zrt. karitatív osztályának vezetője elmondta: ,,Célunk, hogy határozott lépéseket tegyünk egy olyan társadalom megteremtése irányába, ahol épek és fogyatékossággal élők egymást elfogadva, egymás nehézségeit és értékeit megismerve élnek együtt.”

A lottótársaság szakmai partnerének, a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsának főtitkára, Földesi Erzsébet hozzátette: ,,Áttörni az ismeretlenség falát, már gyermekkorban felismerni, hogy nem vagyunk egyformák, és e sokszínűségünk közös játék és közös élmények általi megélése mindannyiunk számára hasznos tapasztalatokat rejt. Számomra ehhez a felismeréshez járul hozzá ép és sérült gyermekek és szüleik együttléte bárhol, bármikor, de különösen az ünnepekre várva, akár a Szerencsejáték Zrt. legújabb év végi érzékenyítő programján.”
Hozleiter Fanny, Mosolyka, a Szerencsejáték Zrt. jószolgálati nagyköveteként csatlakozott a programhoz: ,,Azt gondolom, hogy az egyik legnagyobb ajándék, ha egymás felé elfogadással, szeretettel és természetességgel közeledünk. Ha tudatosítjuk, hogy mind ugyanarra vágyunk: elfogadásra. Minden olyan programot, kezdeményezést támogatok, amiben egymás megismerése a cél, mert hiszem, hogy ezzel kerülünk közelebb egymáshoz.”

Az ’Úton egy elfogadóbb világért’ roadshow állomásai:

November 24 - 27. - Győr (Nagysándor János utca 31. - ETO Park)
December 1 - 3. - Budapest (Ötvenhatosok tere, Mikulásgyár)
December 8 - 10. - Pécs (Király utca 66. - Vasarely tér)
December 15 - 17. - Miskolc (József Attila u. 87. – Auchan parkoló)
December 19-20. - Szeged (Dóm tér)


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások