Fedor Vilmos: Miért Miskolc?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. október 21.

Orsolya ünnepli névnapját.
Holnap Előd napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Fedor Vilmos: Miért Miskolc?
Fedor Vilmos: Miért Miskolc? PDF Nyomtat Email
2017 december 02., szombat 15:59

"A mi generációnk legfőbb felelőssége, hogy ebben az információ-dzsungelben tisztán tartsuk a tudható, látható értékeinket, ne engedjük, hogy idővel por vagy másfajta lepedék fedje el a város kulturális javait.

Érjük el, hogy a nagyszerű elődök által létrehozott alkotások megőrződjenek és gyarapodjanak; a város organikus fejlődése ne torpanjon meg.
Fedor Vilmos szubjektív naplójában Miskolc értékkel teli múltjából, jelenéből 63 epizódot írt le, azért hatvanhármat, mert a szerző ennyi éves. "- írja Borkúti László, a "Miért Miskolc?" könyv szerkesztője előszavában.A Bíbor Kiadó gondozásában megjelent könyvet, tegnap mutatták be a Vigadóban. A könyvbemutatón Müller Péter Sziámi - aki anyai ágon miskolcinak vallja magát - kérdezett a szerzőtől, s Seres Ildikó színművész olvasott föl válaszokat a 63-ból. S melyek a válaszok a Miskolcot szerető, kívülről-belülről ismerő Fedor Vilmostól? Mindaz a gyönyörűség amely körülvesz minket, mindazok az emberek akik hírét vitték Miskolcnak, s mindezt megtalálják a 63 ok között, a lokálpatrióta naplójában. Például, mert itt született a Csárdáskirálynő szövegírója, itt indult el az első vidéki villamos, itt állnak Hajós Alfréd híres házai...

A város alpolgármestere, Pfiegler Péter is megköszönte a szerzőnek, hogy olyan történeteket írt meg városunkról, amelyet bizony már csak kevesen ismernek a mai generációból, s ezeknek is lehet itt tartó ereje, amire bizony nagy szükség van Miskolcnak, hiszen eddig csak fogytunk, de most mintha megfordulni látszanának a negatív trendek. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy tudomása szerint készül a szerző újabb könyve, ahol majd tovább folytatódnak az izgalmas legendák.

OBE

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások