Több ezer iskolás gyereket fogad a Petőfi Irodalmi Múzeum
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. október 21.

Orsolya ünnepli névnapját.
Holnap Előd napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Több ezer iskolás gyereket fogad a Petőfi Irodalmi Múzeum
Több ezer iskolás gyereket fogad a Petőfi Irodalmi Múzeum PDF Nyomtat Email
2017 december 01., péntek 16:14

Az Arany-emlékév egyik központi helyszíne a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM), ami számos program mellett egy formabontó kiállítással emlékezik a XIX. század egyik legjelesebb magyar költőjére a jubileum alkalmából. Az Önarckép álarcokban c. tárlatot május óta már több mint 10 ezer látogató kereste fel.
A múzeum azonban szeptemberben kifejezetten iskoláknak írt ki pályázatot, elsősorban határon túli és hátrányos helyzetű gyerekcsoportoknak adnak lehetőséget arra, hogy eljussanak a fővárosba és hozzájuk. Az intézmény nem csak a náluk lévő programokon való részvételt tette díjmentessé számukra, hanem az utazást, beleértve a budapesti tömegközlekedést is, szükség esetén a szállás és a teljes ellátás költségeit is fedezi. A pályázatra – amelyre szeptember végén felfüggesztették a jelentkezést a hatalmas érdeklődés miatt – több száz intézményből több ezer gyerek és ezer pedagógus jelentkezett az ország minden tájáról és a határon túli területekről is. Ez azt jelenti, hogy tanév végéig folyamatosan jönnek a diákcsoportok, azaz naponta más-más csoport vesz részt a PIM által összeállított fővárosi programokon, beleértve a múzeumpedagógusok vezetésével történő, rendhagyó irodalom órának is beillő tárlatnézést.
„Lenyűgöző ez a hatalmas létszám, ez a hihetetlen érdeklődés, ami a pályázatunkat övezte. Bár gyakran jönnek hozzánk diákok, azt hiszem, ilyen sok gyerek még nem fordult meg egy tanév alatt a múzeumunkban.  Örömmel tölt el bennünket az is, hogy ezúttal zömmel olyan iskolásokat fogadhatunk, akik még sosem jártak Budapesten, és akiknek a pályázatunk nélkül esélyük sem lett volna a fővárosba látogatni. A határon túl élő, hátrányos helyzetű vagy szegény sorsú fiatalok mellett rendkívül fontosnak tartom és célunk is volt, hogy sok roma gyereket lássunk vendégül egy hasznos és élményt nyújtó kulturális programon” – mondta el Prőhle Gergely főigazgató.
A Petőfi Irodalmi Múzeum meghívására a fővárosba látogató több ezer gyerek közel háromnegyede általános iskolás. Pályázni már nem lehet, de az eddig jelentkező csoportokat és az őket kísérő pedagógusokat június végéig folyamatosan fogadja a múzeum.        


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások