Rendhagyó időszaki kiállítás Gödöllőn:Erzsébet királyné újraálmodott ruhái
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. október 21.

Orsolya ünnepli névnapját.
Holnap Előd napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Rendhagyó időszaki kiállítás Gödöllőn:Erzsébet királyné újraálmodott ruhái
Rendhagyó időszaki kiállítás Gödöllőn:Erzsébet királyné újraálmodott ruhái PDF Nyomtat Email
2017 november 20., hétfő 09:47

Erzsébet királyné újraálmodott ruhái elnevezéssel időszaki kiállítás nyílt Czédly Mónika ruhatervező munkáiból a Gödöllői Királyi Kastélyban. A magyar történelemben és szívekben kivételes helyet elfoglaló Erzsébet királyné 14 korhű öltözékét csodálhatják meg az érdeklődők.


Az akaratán kívül divatikonná váló Sisi – csak a filmsorozatban Sissi! – kifinomult eleganciáját hirdető ruhatárát hitelesen alkotta újra tehetséges ruhatervezőnk, aki aprólékos munkával és hosszadalmas megfigyeléssel fotókról és egyéb hiteles ábrázolásokról gyűjtötte össze a ruházatok részleteit. Czédly Mónika 2006-ban kezdett el dolgozni az első öltözéken, és azóta a koronázási ruha mellé további 13 gyönyörű darab készült el.

Idén a részletgazdagabbá varrt koronázási díszruha korhű mása méltán nyerte el a Magyar Kézműves Remek díjat. Bizton állíthatom, hogy sok korabeli nőtársammal szívesen belebújnánk, ha olyan legendásan karcsú derekunk lenne, mint amilyen Erzsébet királynénak megadatott. A kiállítás érdekessége, hogy habár a ruhák már több ízben kiállításra kerültek külföldi és hazai helyszíneken is, így együtt Gödöllőn láthatóak először!

A különleges anyagokból, kézzel vart díszítésekkel és eredeti méretben készült kollekció híresebb darabjai a kamaszkori kockás taft ruha, a krinolin nélküli lovaglóruha, a magyar díszruha és nem utolsó sorban a csodás gyémántcsillagos báli ruha.

A kiállítás egészen 2018. február 25-ig látogatható. Az elegáns álomkollekció megtekinthető önállóan is, de ha még nem jártál a korhűen rekonstruált Gödöllői Királyi Kastélyban mindenképp érdemes az állandó kiállítással kombinált belépőt választanod.

Forrás: kiralyikastely.hu

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások