Zenetörténeti sorozat
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 11. szombat

Nóra, Lili ünnepli névnapját.
Holnap Izabella napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Zenetörténeti sorozat
Zenetörténeti sorozat PDF Nyomtat Email
2010 május 02., vasárnap 21:19

Zenetörténeti sorozatA „Bartók + Európa 2010” zenetörténeti sorozat harmadik része május 6-án, csütörtökön 17 órától lesz a Miskolci Galéria Kondor-termében. Legyen nyitva minden ajtó? – Bartók: A kékszakállú herceg vára címmel Földes Imre zenetudós, a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem tanára tart előadást.

A Kékszakállú eredete a legendák homályába vész. Hatalmas, homályos, gótikus stílusú ablaktalan terem, egy lépcsőfeljáró és hét ajtó. Judit, a Kékszakállú ifjú felesége baljós történeteket hallott, és tudni szeretné, mi van a hét ajtó mögött. Megszerzi a kulcsokat, s beengedi a levegőt és a napfényt. Öt ajtó mögött mindent, a férfi korábbi életének sorozatos bizonyítékait vér borítja. Judit hajthatatlan, a többi ajtót is ki akarja nyitni. Vajon érdemes-e?

Földes Imre zenetudós Bartók egyetlen operáját új megvilágításban elemzi, melyet az operafesztivál programjában június 10-én lehet majd megtekinteni, ezúttal a Budapesti Operettszínház, a Pécsi Nemzeti Színház és a Miskolci Operafesztivál közös produkciójaként. A művet látványos operaként Kerényi Miklós Gábor állítja színpadra.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások