• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. április 21. szombat

Konrád ünnepli névnapját.
Holnap Csilla napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Felújítás közben is nyitva tart a József Attila Könyvtár
Felújítás közben is nyitva tart a József Attila Könyvtár PDF Nyomtat Email
2017 április 18., kedd 11:53

Teljesen megújul a Szentpéteri kapui József Attila Könyvtár elektromos hálózata. A város által finanszírozott beruházás jótékony hatását közvetlenül érzik majd az olvasók is, többek között azért, mert javul a világítás és a légkondicionálás. A munka ideje alatt a könyvtár nyitva tart, és programjait is megtartja.


A közel fél évszázada működő könyvtár elektronikus hálózata, berendezései mára elöregedtek, elavultak. Emiatt a világításból ki kellett iktatni javíthatatlan lámpatesteket, vagy például nem bírta a hálózat egyszerre a számítástechnikai berendezések és a légkondicionálás terhelését, pedig az üvegfalú épületben nyáron nagy szükség lett volna rá. A mostani munka ezeket a gondokat is megoldja.

A Miskolc városa által finanszírozott, április első hetében kezdődött, és két hónapra tervezett munka során a kivitelező a teljes vezetékhálózatot kicseréli, új lámpatesteket szerel fel, amikbe nagy teljesítményű, energiatakarékos LED-izzók kerülnek. Megújul a szellőztetőberendezés, és természetesen kicserélik a dugaljakat, kapcsolókat is.

Ez idő alatt a könyvtár nyitva tart, nemcsak megszokott szolgáltatásaival, de programjaival, foglalkozásaival is várja az olvasókat!

– A munka tagkönyvtárunk alagsori termeiben kezdődött, csak később érnek majd a kölcsönzőterekbe –ismertette dr. Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója. – Jó eséllyel nem kell polcokat mozgatnunk, és ígéretet kaptunk például arra, hogy a legnagyobb munkákat hétvégén végzik. Ez azt jelenti, hogy ha nem is zavartalanul, de folyamatosan szolgáltatunk ez idő alatt is.

Miskolc könyvtári hálózatához a központi II. Rákóczi Ferenc Könyvtár mellett hét tagkönyvtár tartozik. Idén ez a második, ahol jelentős fejlesztést hajt végre a város. Mint ismert, a diósgyőri Petőfi Sándor Könyvtár épülete teljesen megújul, nekik költözniük is kellett, ők most a Bagolyvár épületében fogadják az olvasókat.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások