• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. június 21. csütörtök

Alajos ünnepli névnapját.
Holnap Paulina napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Feledi János-Feledi Project újra a Miskolci Nemzeti Színházban
Feledi János-Feledi Project újra a Miskolci Nemzeti Színházban PDF Nyomtat Email
2017 április 10., hétfő 18:20

Nagysikerű Pilinszky János ihletésű Szálkák című előadásukkal lépnek fel az első Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztiválon Miskolcon.

Feledi János kazincbarcikai születésű táncművész, koreográfus, rendező nem először lép fel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Feledi János 12 éves koráig Kazincbarcikán járt művészeti iskolába és onnan egyenes út vezetett az  akkori Állami Balettintézetre, mai nevén Magyar Táncművészeti Egyetemre. Táncolt a Győri Balett, Budapest Balett, Pr-Evolution Dance Company és Badora Dance Companyban, de tagja volt az egri Gárdonyi Géza Színháznak is.

2011-ben hozta saját társulatát a Feledi Project-et, azóta számos egész estés előadást hozott létre amit nagy sikerrel játszanak Budapesti és vidéki színházakban, fesztiválokon.

2015 óta rendszeren meghívást kap New York-i és Santa Barbara-i táncfesztiválokra. Idén mesterkurzust is tartott a University of California, Santa Barbara-n.Tavalyi évben Psyché előadásukkal szerepeltek először Miskolci Nemzeti Színházban. A teltházas előadást Weöres Sándor azonos című műve ihlette.Idén a Miskolci Balett meghívására érkeznek az első ízben megrendezésre kerülő Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztiválra 2017.április 25-29. között .  A négy nap alatt francia, lengyel, német és olasz társulatok mellett magyarországról a Kecskemét City Balett, Trojka Színházi Társulás és a Feledi János vezete Feledi Project is fellép.2017. Április 28-án Szálkák előadásukkal szerepelnek fesztivál programjában.Pilinszky János azonos című kötete inspirálta előadás rólunk, emberekről szól.

Nem a verseket akarom eltáncolni, és nem a versek világát egymás után fűzni, hanem azt szeretném megmutatni, hogy a 21. században nekem mit üzen Pilinszky szellemisége. Ehhez ezt a Pilinszky matériát kell átengednünk magunkon.

Saját élethelyzetünkben, fejlődésünkben hol tartunk épp?

Hogyan illeszkedünk a világba, és hol tart személyiségünk, lelkünk fejlődése?

Miben vagyunk közösek Pilinszkyvel?Lelkünkben, a hinni akarásban.Megszületünk. Tapasztalni kezdünk. Elindulunk egy úton. Kialakítunk magunk körül egy érzékeny, lázadó, ám törékeny burkot. Hogyan viszonyulunk a világhoz, hol a helyünk benne?

Miképp illeszkedünk bele, és értjük meg a körülöttünk lévő mindenséget? Merünk-e teljes, szép életet élni?

Elkerülhetetlen a konfrontáció. Belső vívódás, magány, egymásra találás mind-mind életünk része.

De a különböző élethelyzetekben, szakaszokban merjük észrevenni a jót. Higgyünk magunkban. Higgyünk abban, hogy előrébb jutunk, ha szeretettel viszonyulunk egymáshoz.

Merjünk önvizsgálatot tartani, és eljutni a megbocsájtásig, a bocsánatkérés felszabadító ajándékáig!A szeretet felismerése talán a legfontosabb a megtisztulás útján.

Előadók, táncművészek: Fehér Laura, Spala Korinna, Bajári Levente, Bora Gábor

Zongora: Tóth Mariann

Jelmez: Henez Mariann, Matisz Gábor

Díszlet-látvány: Minorics Krisztián

Rendezés-koreográfia: Feledi Jánoshttps://www.youtube.com/watch?v=MmTja-K3KKI


Mellékelt fotók: Makrai Péter

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások