• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. június 21. csütörtök

Alajos ünnepli névnapját.
Holnap Paulina napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra A Kárpát-medence népviseletei Bulgáriában
A Kárpát-medence népviseletei Bulgáriában PDF Nyomtat Email
2017 április 10., hétfő 06:55

Vándorkiállítással mutatkozott be a Herman Ottó Múzeum Szófiában

Szófiában, a Magyar Kulturális Intézetben április 5-én megnyílt A Kárpát-medence népviseletei című kiállítás. A megnyitón köszöntőt mondott Dimitrov Györgyi, a Magyar Kulturális Intézet igazgatója és Kákóczki András, a Herman Ottó Múzeum igazgatóhelyettese, a Miskolci Galéria vezetője, a kiállítást Dr. Hajdú Ildikó, a Herman Ottó Múzeum muzeológusa nyitotta meg.
A Herman Ottó Múzeum és a Miskolci Galéria ez év tavaszán immár harmadik kiállítását nyitotta a Szófiai Magyar Kulturális Intézetben. Az elmúlt két évben képzőművészeti anyaggal mutatkozott be Miskolc. A fiatal Mazsaroff-díjas képzőművészek alkotásainak válogatása, majd Mazsaroff Miklós bolgár származású miskolci festőművész emlékkiállítása vendégszerepelt Bulgáriában.
Ezeket követte most a Barna György műgyűjtő által létrehozott, és városunknak adományozott népviselet gyűjteményt bemutató kiállítás. A „Kárpát-medence népviseletei” című tárlaton két oldalas, életnagyságtól nagyobb molinók egész alakos népviseleteket mutatnak be a Székelyföldtől a matyóságon keresztül a Palócföldig.
A rendezvényen a miskolci Tourinform iroda képviselője is részt vett, aki a múzeumi gyűjtemény mellett a város más látnivalóit is népszerűsítette a bolgár közönség körében. A Magyar Intézet Bulgáriában utaztatja majd a kiállítást, legközelebb 2017. májusában Plovdiv-i Néprajzi Múzeumban kerül újra bemutatásra.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások