• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. június 21. csütörtök

Alajos ünnepli névnapját.
Holnap Paulina napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Nyertes projektek az egyetemen
Nyertes projektek az egyetemen PDF Nyomtat Email
2017 április 08., szombat 09:22

PROJEKTÁRADAT, TAVASZI RENDEZVÉNYESŐ A MISKOLCI EGYETEM MŰSZAKI ANYAGUDOMÁNYI KARÁN


2017 tavasza bővelkedik projekteseményekben a Miskolci Egyetemen. 2017. március 1-jén indult két, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2. prioritás keretében elnyert projekt, valamint 2017. március 29-30-án a Miskolci Egyetem és az Admatis Kft. szervezésében tíz külföldi partner részvételével miskolci helyszínen rendezték meg az ICARUS 6M Meetinget.
A 11 külföldi – köztük angol, olasz, spanyol, görög, osztrák, szlovén – konzorciumi partnert tömörítő ICARUS Horizont 2020 projektet 2016 nyarán, a Burgosi Egyetem (Spanyolország) vezetésével nyerte el a Miskolci Egyetem. A brüsszeli finanszírozású, közel 2,7 millió eurós támogatással megvalósuló projekt miskolci rendezvényén az első 6 hónapban történt szakmai előrehaladásról, valamint az űripari célra fejlesztendő nanoszerkezetű anyagok további kutatási irányairól vitáztak a konzorciumi partnerek.
A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara által, a Széchenyi 2020 program keretében, az aktuális tervezési ciklusban elnyert projektek szoros kapcsolatban állnak a már futó projektekkel, kiegészítik egymást. A kilenc új kutatói státuszt teremtő, nano-GINOP elnevezésű GINOP-2.3.2-15-2016-00027 azonosító számú projekt közel 900 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatással valósul meg. A projekt keretében több mint harminc munkatárs foglalkozik kristályos és amorf nanoszerkezetű anyagok kutatásával és fejlesztésével, melyhez hozzájárul a kutatóhelyi infrastruktúra koordinált fejlesztését célul kitűző, a Műszaki Földtudományi Karral közösen elnyert GINOP-3DLAB elnevezésű, GINOP-2.3.3-15-2016-00024 azonosító számú projekt, melynek keretében 4 nagy értékű eszköz beszerzése történik, szintén közel 900 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból.
Mindezek az örvendetes tények mutatják, hogy a műszaki anyagtudomány- és technológiafejlesztés magyarországi fővárosa Miskolc, valamint hogy a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara nemzetközi területen is kiemelkedő szerepet játszik.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások