• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. június 20. szerda

Rafael ünnepli névnapját.
Holnap Alajos napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Együttműködési megállapodás született a Nagyváradi Egyetemmel
Együttműködési megállapodás született a Nagyváradi Egyetemmel PDF Nyomtat Email
2017 április 06., csütörtök 15:23

2017. április 5-én a Miskolci Egyetemre látogatott a Nagyváradi Egyetem vezetése. A találkozó során folytatott tárgyalások célja a partnerintézmény tevékenységének jobb megis¬merése és a két egyetem közötti jövőbeni együttműködés erősítése, szakmai kapcsolatok kialakítása, továbbfejlesztése és elmélyítése.
A találkozón bemutatkozott a Nagyváradi Egyetem, amely 15 karú: Művészeti, Építő- és Építészeti, Jogi, Geográfiai Turizmus és Sport, Villamosmérnöki és Informatikai, Energeti-kai és Ipari Mérnöki, Menedzsment és Technológiai Mérnöki, Történelmi Nemzetközi Kap-csolati Politikatudományi és Kommunikációs, Irodalomtudományi, Orvosi és Gyógyszeré-szeti, Környezetvédelmi, Természettudományi, Gazdaságtudományi, Szociális és Huma-nisztikai, valamint Ortodox Teológiai Karral is rendelkezik a határon túli felsőoktatási intéz-mény.

A megbeszélésen elhangzott, hogy a fentiek közül azokon a tématerületeken várható in-tenzívebb együttműködés, amelyek szorosabban összekapcsolódnak kari szinten is, ilye-nek például az energetika, a gazdaságtudomány, a jogtudomány és a bölcsésztudományi területek. Ezeken a területeken a két intézmény közös kutatómunkát szeretne folytatni a jövőben.

A jövőben tervezett szorosabb együttműködést az is indokolja, hogy a két egyetem közötti kis távolság (190 km) nagyon jó lehetőséget ad arra, hogy a nemzetközi pályázatokban (pl. H2020, V4, HURO) közösen vegyenek részt.

Mivel jelenleg a Nagyváradi Egyetemen hat doktori iskola működik tizenegy doktori terüle-ten, további lehetőségként merült fel a posztgraduális oktatásban való együttműködés is.

A Nagyváradi Egyetemet a rektoron kívül 4 rektorhelyettes és 15 dékán irányítja. A nagy-váradi felsőoktatás 237 éves, a folyamatos nagyváradi egyetemi oktatás pedig 47 éves. Az egyetemnek több mint 35 ezer hallgatója van. 2016-ban 154 millió Lei-jel gazdálkodott az intézmény.

A Nagyváradi Egyetem weblapcíme: www.uoradea.ro


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások