• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. május 25. péntek

Orbán ünnepli névnapját.
Holnap Fülöp napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Bérlettel akár a pincébe is!
Bérlettel akár a pincébe is! PDF Nyomtat Email
2017 március 09., csütörtök 18:43

Mint már korábban hírt adtunk róla, Miskolc turisztikai szervezete ismét elindítja a tematikus városnézéseket.

A garantált programokra minden hónap 2. szombatján kerül sor. Eddig sétánként vásárolhatták meg a részvételi jegyet, mostantól azonban bérletet is lehet kapni. A 6 alkalmas sétabérlet a belvárosi garantált programokon ingyenes részvételre jogosít, a bükki stresszmentesítő túrákon pedig kedvezménykuponként működik. Akik rendelkeznek a közelmúltban bevezetett Miskolc Pass Classic városkártyával, ráadásul a sétabérlethez is kedvezményes áron juthatnak hozzá.

Az idei első tematikus séta nem klasszikus városnézés lesz. Március 11-én olyan föld alatti helyekre látogathatnak el az érdeklődők, amelyek kevésbé ismertek, vagy nem is látogathatók szabadon. A sétálóutca egyik legmeghatározóbb épületét, a Weidlich-palotát mindenki ismeri a városban. Ennek a hatalmas egykori kereskedőháznak a pincéjébe is le lehet menni a szombati sétán.

Köztudott, hogy a mai Magyarország első, magyar nyelven játszó kőszínházát Miskolcon építették fel 1823-ban. Az az épület sajnos 20 évvel később leégett, a helyén felépült épületben működik évtizedek óta a Színháztörténeti és Színészmúzeum, ennek pincéjében pedig a Teátrum Pincehely Galéria.

A sétálóutca másik emblematikus épülete, a város első ún. „felháza”, azaz emeletes háza, a Rákóczi-ház. Az épület építtetője, Dőry Ferenc gazdag kereskedő volt, s a pince az ő nevét viseli. A különböző pincefolyosók és terem méretű helyiségek más-más képzőművészek, többek közt Feledy Gyula és Urbán Tibor keze nyomát viselik. Az egyik terem falán jól megfér egymás mellett Déryné, Kossuth és a színház tornya, a másikon az avasi harangtorony és hangszeren játszó miskolci nagyságok.

Ha pince, akkor Avas! A körülbelül 900 itteni pince között különböző méretűek vannak, az egyik legnagyobb és legérdekesebb pincébe is ellátogathatnak a sétán résztvevők.

Információ: Kupcsik Sarolta
TDM munkatárs, idegenvezető
+36 30 5535032
Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások