Miskolci előadás a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. március 23. szombat

Emőke ünnepli névnapját.
Holnap Gábor napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Miskolci előadás a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában!
Miskolci előadás a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában! PDF Nyomtat Email
2017 március 09., csütörtök 12:01

A Városmajori Színházi Szemle programjában idén is képviselteti magát a Miskolci Nemzeti Színház. A június 22. és július 11. között megrendezésre kerülő fesztiválon A Hülyéje című előadást láthatja majd a közönség.


Kihirdették a 2017-es Városmajori Színházi Szemle versenyprogramját, amelynek keretében idén hat város hat legjobb zenés, szórakoztató előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A versenyprogramba A Miskolci Nemzeti Színház előadását is beválogatták, a Szőcs Artur rendezésében látható A hülyéje című Feydeau-bohózat lesz látható nyáron a Városmajorban.
A miskolci teátrum művészeti tanácsa rendezőinek produkciói is bemutatásra kerülnek a Városmajorban, Béres Attila szabadkai rendezése, az Amadeus és a Rusznyák Gábor rendezte Mágnás Miska is részt vesz a fesztiválon. A Weöres Sándor Színház bemutatója, A falu rossza is helyet kapott a szemlén, amelyet Mohácsi János rendezett. A Jászai Mari-díjas rendező, Érdemes-művész március végén a Miskolci Nemzeti Színházban állítja színpadra Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátékát.
A versenyprogramba javasolt előadásoknál a válogatók a színészi alakítások színességét, a professzionális társulati munkát, illetve a művek újszerű megközelítését emelték ki. A nyárindító Városmajori Színházi Szemlében idén a klasszikus szórakoztató műfajok képviseltetik magukat.
A 2017. évi Városmajori Színházi Szemle versenyprogramja:

Déry Tibor - Presser Gábor: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról – Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza (rendező: Tasnádi Csaba)
Tóth Ede: A falu rossza – Weöres Sándor Színház, Szombathely (rendező: Mohácsi János)
Peter Shaffer: Amadeus – Szabadkai Népszínház (rendező: Béres Attila)
Szirmai Albert – Bakonyi Károly – Gábor Andor: Mágnás Miska – Katona József Színház, Kecskemét (rendező: Rusznyák Gábor)
Georges Feydeau: A hülyéje – Miskolci Nemzeti Színház (rendező: Szőcs Artur)
Vadnay László – Békeffi István – Márkus Alfréd: Tisztelt Ház – Csíki Játékszín, Csíkszereda (rendező: Lendvai Zoltán)

A Városmajori Színházi Szemlét 2017. június 22. és július 11. között rendezik meg a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A programot idén is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség az interneten szavazhat a kedvenceire.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások