Fogyatékos emberek Világnapja
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 14. kedd

&Őrs ünnepli névnapját.
Holnap Henrik napja lesz.
Főoldal Kultúra Neves napok Fogyatékos emberek Világnapja
Fogyatékos emberek Világnapja PDF Nyomtat Email
2019 november 30., szombat 03:53

December 3. a Fogyatékos Emberek Világnapja. Az ENSZ december 3-át a fogyatékos emberek világnapjává nyilvánította 1992-ben, hogy felhívja a figyelmet a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira.

2019. december 3-án a Miskolci Fogyatékosságügyi Szakmai Műhely egy speciális eseménnyel emlékezik meg a világnapról. Alapvető célunk felhívni a figyelmet a miskolci és térségi fogyatékkal élő emberek problémáira, bemutatni ezen személyek értékteremtő tevékenységét, valamint az őket segítő szervezetek áldozatos munkáját.

 

Tervezett programok:

  • 10:00 - 13:30 MÉZES Miskolc program Miskolc Városháza aulájában. A Szimbiózis Alapítvány adventi kézműves programra várja a környékbeli kisiskolásokat, illetve 11:30-tól a Városháza munkatársait is. Speciális mézeskalács ütőfás technikára fogyatékkal élő fiatalok tanítják a látogatókat, minden vendég a saját mézes „tallérját” haza is viheti.
  • 14:00-15:00 Miskolci Fogyatékosságügyi Szakmai Műhely tagjainak bemutatása, melyre a Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének tagjai is meghívásra kerültek. A Magyarországon egyedülálló helyi szakmai együttműködési hálózat több mint 15 évre tekint vissza, tagjai elkötelezettek a Miskolc és a környékbeli fogyatékkal élő emberek életminőségében javításában. A bemutatkozó program végén egy szakmai politikai javaslatot (policy paper) adnak át a Városháza képviselőinek, melyben azontúl, hogy együttműködési szándékukat fejezik ki a Városháza vezetésével, felhívják a figyelmét a döntéshozóknak a miskolci fogyatékos emberek problémáira.
blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások