Az Oscar®-díjas Szabó István legújabb filmjét, a Zárójelentést csütörtöktől vetítik a mozik
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 12. szerda

Klára ünnepli névnapját.
Holnap Ipoly napja lesz.
Főoldal Kultúra Könyv/Zene/Film Az Oscar®-díjas Szabó István legújabb filmjét, a Zárójelentést csütörtöktől vetítik a mozik
Az Oscar®-díjas Szabó István legújabb filmjét, a Zárójelentést csütörtöktől vetítik a mozik PDF Nyomtat Email
2020 február 26., szerda 16:10

A Golden Globe®-díjas Klaus Maria Brandauer is jelen volt a Zárójelentés díszbemutatóján

 Az Oscar®-díjas Szabó István legújabb filmje, a Zárójelentés nyitotta a 2020-as Magyar Mozgókép Szemle programját február 25-én, a budapesti Corvin moziban. A díszbemutatón a film szereplői mellett a magyar kulturális élet kiemelkedő szereplői is felvonultak. Az esemény díszvendége a Zárójelentés főszereplője, a Golden Globe®-díjas Klaus Maria Brandauer volt.
Nagy érdeklődés övezte Szabó István új filmje, a Zárójelentés díszbemutatóját, mely egyben az idei Magyar Mozgókép Szemle nyitóeseménye is volt. A teltházas vetítésen a magyar film és kulturális élet számos fontos személyisége mellett megjelentek a film színészei, hogy együtt ünnepeljék Szabó István új alkotását. Stohl András, Udvaros Dorottya, Eperjes Károly, Szirtes Ági, Kerekes Éva, Csomós Mari, Csákányi Eszter, Virga Tímea, Orosz Ákos, Elek Ferenc, Börcsök Enikő, valamint a film producere, Sándor Pál, operatőre, Koltai Lajos és maga a rendezőlegenda, Szabó István is tiszteletét tette a nyitóünnepséggel karöltött díszbemutatón. Az esemény díszvendége, a film főszereplője, az Oscar-díjra jelölt Klaus Maria Brandauer volt, akinek karrierje Szabó István Oscar-díjas filmjével, a Mephistóval kezdődött.
"Örülök, hogy harminc év után ismét együtt dolgozhattam Szabó Istvánnal. Az utolsó filmünk óta személyes kapcsolatban állunk és barátok vagyunk, így nem volt számomra kérdés, elvállaljam-e a Zárójelentés főszerepét. A film különböző emberek sorsait és azt mutatja be, hogy bizonyos társadalmi- és élethelyzetekben milyen döntéseket hoznak" – nyilatkozta Klaus Maria Brandauer a díszbemutatón.
A Zárójelentés története szerint Stephanus professzort (Klaus Maria Brandauer), az elismert kardiológust váratlanul nyugdíjazzák. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, ezért hazaköltözik a szülőfalujába, ahol körzeti orvosként kezd dolgozni. Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével és legjobb barátjával, ám nem feledkezhet bele a múltidézésbe, ugyanis kisstílű, ártalmas politikai csatározásokba keveredik, és saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt démonjait csak akkor győzheti le, ha szembenéz velük.
A Zárójelentés csütörtöktől országszerte látható a mozik műsorán, az InterCom forgalmazásában.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások