Őrjítő szülés
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 15. szombat

Mária ünnepli névnapját.
Holnap Ábrahám napja lesz.
Főoldal Kultúra Könyv/Zene/Film Őrjítő szülés
Őrjítő szülés PDF Nyomtat Email
2020 február 17., hétfő 18:11

Csere – életünk során többször és többféleképp is elgondolkodunk, akár játékosan, akár komolyan: mit cserélnénk mire, mennyi időre, miért? Amennyiben megvalósul, megeshet, hogy mégsem tetszik – hiszen más az elképzelt világ, és más a valóság. Most képzeljük el egy olyan szituációt, amely minden bizonnyal nem jutna eszünkbe, mégpedig az, hogy a saját gyerekünkkel történik meg.

 

Ezt az Életeim főszereplője, Lauren nem sokkal szülés után saját bőrén tapasztalja meg. Valószínűleg nem hinnének nekünk – őt sem veszik komolyan, még saját férje sem: kimerültség okozta hallucinációnak tudják be. Kihívja a rendőröket, akik azonban nem folytatnak nyomozást, mert nincs ügy: az újdonsült kismamát a mosdóba bezárkózva találják meg ikreivel. Sajnos otthon sem változik a helyzet: Lauren bármennyire is próbálja elengedni a kórházban történteket, és még bátorságot is vesz például kimerészkedni az utcára annak ellenére, hogy fél a nő újbóli feltűnéséről, az események nem az ő szubjektív valóságát támasztják alá; így pedig a számunkra is megkérdőjeleződik épelméjűségébe vetett hitünk.

 

Egyvalaki akad, aki hisz a nőnek, mégpedig Jo Harper nyomozó – ez a fordulat persze nem meglepő, de ez nem számít, hiszen attól még bebizonyítani Lauren igazát kihívás. Továbbá Melanie Golding remek munkát végzett a poszttraumás depresszió és szülés utáni pszichotikus állapot érzékletes leírása terén, ami egyszerre reális a pszichológiai vonatkozásokkal, és szürreális a meseszerű ábrázolásmódnak köszönhetően. Lauren még ki se pihente a szüléssel járó fáradalmakat és megrázkódtatást, férje pedig nem mutatja jelét annak, hogy hajlandó lenne belebújni az odaadó családapa és gondos férj szerepébe, és viselni az azzal járó felelősséget, továbbá törődni feleségével.

 Az Életeim egyszerre thriller és misztikus regény, amelyben a hangsúly a főszereplőben zajló pszichológiai folyamatokon van. Annyiban kapcsolódni is tudunk Laurenhez, hogy a szülés bizony megvisel bárkit; s ez teremti meg a regény valóságalapját. Ajánlott felkészülni az alaphangulatra és a témára, így kevésbé lesz megrázó a történet.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások