Nem vész el, csak átalakul
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 15. szombat

Mária ünnepli névnapját.
Holnap Ábrahám napja lesz.
Főoldal Kultúra Könyv/Zene/Film Nem vész el, csak átalakul
Nem vész el, csak átalakul PDF Nyomtat Email
2020 február 12., szerda 18:12

Ha elvesztjük egy szerettünk, elképzelhetetlennek tartjuk nélküle az életet. Amikor egy pár, legyen szó házasokról vagy sem, érintett e helyzetben, örök kérdés, hogy a másik fél vajon akar-e és képes-e újra szerelembe esni, ha eljön az ideje. Az Utóirat: Szeretlek! főszereplője megjárja ez az utat, s Cecilia Ahern a nagy népszerűségnek köszönhetően – hiszen még filmadaptáció is készült belőle – folytatta Holly Kennedy történetét az Utóirat: még most is szeretlek!-ben, amely legalább annyira megszorongatja és kifacsarja szívünket.

Holly férjét a legalattomosabb betegség, azaz a rák vitte el; azóta hét év telt el, azaz elérkezett ahhoz a bizonyos bűvös vízválasztóhoz. Nagy lépéseket is tett meg ezidáig: mostanra viszonylag rendbe tette magát, felépítette életét – például testvére, Ciara botljában dolgozik, vagy rendszeresen meglátogatja családját –, amely azonban nem nehézségek nélküli, mert Gabriellel való új párkapcsolata törékeny…

 

Mindezek tetejében tragédiája, valamint annak levélformában történő feldolgozási módja közérdeklődés középpontjába kerül: testvére, Ciara egy külön podcastot szentel a gyásznak és az azzal való megbirkózásnak, valamint hogy ebben a híres levelek milyen szerepet játszottak. Ennek köszönhetően lép a színre Angela Carberry, aki egy könyv megírására pórbálja rábeszélni Hollyt. Mindezt még képes tetézni a sors, ugyanis létezik egy Utóirat: szeretlek! nevű klub, ami mélyen felháborítja – jogosan, hiszen kapcsolatuknak egy személyes, intim kifejezése lett üzletiesítve. Hogy miről is szól ez a klub, az meglepetést fog okozni – de semmiképp sem arról, amire elsőre gondolunk.

 

Az Utóirat: Még most is szeretlek! a veszteség utáni felépülés, továbblépés története, valamint annak, hogyan ne veszítsük el mindeközben önmagunkat és az életünkbe vetett reményünket. Holly újra megpróbáltatásokon megy keresztül, és vállalása bátorságról, elszántságról és emberi jóságról tesz tanúbizonyságot. Megjelenik a barátság, a szerelem-szeretet, továbbá a választások és a különbségtétel képessége is. Olyan valóságos problémákkal is találkozhatunk a mellékszereplők kapcsán, mint a családalapítása vágy és annak nehézségei; nem beszélve az élet fontosságának örökzöld kérdésérül.

 

A regény tökéletes folytatása az előzményregénynek. Ahern érzelemdús, humorral fűszerezett stílusát már szinte említeni sem szükséges; a karakterek pedig hűek önmagukhoz, valamint az előzőekben megismert énjükhöz. Ha tetszett az első rész, semmiképp se hagyjuk ki a másodikat – azonban kedvenc csokink mellé készítsük oda ezúttal a zsebkendősdobozt is.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások