Tűzről pattant bűnügy
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. június 5. péntek

Fatime ünnepli névnapját.
Holnap Norbert napja lesz.
Főoldal Kultúra Könyv/Zene/Film Tűzről pattant bűnügy
Tűzről pattant bűnügy PDF Nyomtat Email
2019 július 28., vasárnap 09:03

A cselekmény közepébe vágva, egy szándékos gyújtogatással kezd az írónő, aminek következtében a hamuval lesz egyenlő egy ámis pajta.

Sajnos tragikus kimenetelű az esemény: az ámis közösség egy köztiszteletben álló fiatal férfi tagja életét veszti. Kate Burkholder beleveti magát a nyomozásba, mely során kiderül, hogy az áldozat nem biztos, hogy arany volt attól, hogy fénylett.
Továbbá nincs könnyű dolga, mert akadállyal is szembe kell néznie: az igazság kiderítését nehezíti, hogy a közösség tagjait alig lehet szóra bírni. Idővel a puzzle kezd összeállni, és úgy tűnik, hogy a tűzeset egy kezdő lökése volt a dominóeffektusnak, ami még több életet követel, és aminek végén szörnyű, az ámis közösség sötét oldalát felfedő titkok bújnak meg.
Ez az ügy kifejezetten nehéz, megterhelő Kate számára, mert személyes élményei. Tapasztalatai előhívnak belőle bizonyos emlékeket (ugyanis ámis gyökerei vannak). Viszont legalább van támasza vőlegénye, Tomasetti személyében. Míg az ámisok mindig is kiemelt fontossággal szerepeltek eddig a sorozat köteteiben, ezúttal az Égető titok más szemszögekben is megvilágítja őket, amelyekből nagyon egyszerűnek, már-már köznépnek tűnnek.
Az írónő kiváló munkát végez az ámis kultúra és hiedelmek megismertetése, különösképpen a halál és az isteni akarat kérdéskörei terén. Továbbá remekül ábrázolja az amerikai angol kultúrával való interakció dinamikáját. Az Égető titok, valamint sorozat élvezeti faktorában mindez sokat nyom a latba.
Linda Castillónak ezúttal is sikerült megtalálnia az egyensúlyt a történet alapját adó rejtély és Kate személyes élete közt. Az Égető titok sötét, kiélezett, akciódús és fordulatokkal teli thriller, amely ráadásul morális gondolkodásra is késztet. Ajánlott a sorozatot elölről elkezdeni, hiszen így rajzolódik ki egyre teljesebb kép az ámis kultúráról, valamint a szereplők háttere és jellemfejlődése is így mutatkozik meg.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások