Bukott forradalom
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. április 25. csütörtök

Márk ünnepli névnapját.
Holnap Ervin napja lesz.
Főoldal Kultúra Könyv/Zene/Film Bukott forradalom
Bukott forradalom PDF Nyomtat Email
2018 október 14., vasárnap 10:46

Pierce Brown A káosz éveivel folytatja a Vörös lázadás trilógiát, amelyben tíz esztendővel a megbukott forradalom utáni háború kellős közepén találjuk magunkat Darrow-val. Milyen világ ez? Olyan, ahol küzdenek a szabadság megőrzéséért; ahol a múlt hősei ma gyanús alakoknak számítanak; ahol a szabadság felszabadító szellemét a politika eltorzította, a társadalom bemocskolta és az önös érdekek összezavarták.


Hogyan érvényesülhet, illetve győzedelmeskedhet a jó egy ilyen világban? Darrow-n múlik? Bizonyára nem egyetlen emberen, hanem különböző véleménnyel, nézőponttal és háttérrel rendelkező egyéneken, akik mindezek ellenére összefognak egy közös cél érdekében: a szabadság visszaállításáért a közjó érdekében, még ha áldozatot is kell hozniuk.


Néhány karakter visszatér a trilógiából (Sevro, Victra, Clown, Pebble), akik közül egyesek a frontvonalon maradnak, mások a háttérbe vonulva átadják a helyüket az újaknak. Lyria egy fiatal vörös lány, Ephraim ez középkorú profi tolvaj, valamint Lysander – előbbi kettőnek hála bepillantást nyerünk a társadalom alacsonyabb rétegeibe. Mindegyikük személyisége összetett és árnyalt. Darrow sötét oldalával is megismerkedhetünk, amint kénytelen szembesülni a forradalom következményeivel, és kezelni azokat. A kormány az összeomlás szálán áll, igazságtalanság uralkodik.


Pozitív változás, hogy ezúttal nem egy (Darrow) szemszögéből ismerjük meg a történetet: az övéhez csatlakozik még három, ami kibővíti a látókört, ugyanakkor a sok nézőpont veszélyes is lehet, mert szétdarabolhatja a sztorit. Az egységességen ront, hogy  a Hold, Vénusz és Föld mint bolygók és helyszínek, valamint a számos hatalom (Republikánusok, Szindikátus, szétszakadt házak, stb.) túl hosszasan vannak leírva, taglalva. A cselekmény izgalmassága és tempója, valamint a befejezés viszont kárpótol és feledtet a nehezebb olvashatóságért (például a tetőponton képes váltani Brown egy másik szereplőre). Mindenképpen várjuk a folytatást

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások