Gyökérmentesítés
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. március 24.

Gábor ünnepli névnapját.
Holnap Irén napja lesz.
Főoldal Kultúra Könyv/Zene/Film Gyökérmentesítés
Gyökérmentesítés PDF Nyomtat Email
2018 március 30., péntek 10:47

Kis seggfejkalauz – feltehetőleg mindenki egyetért abban, hogy ez egy merész könyvcímválasztás.

Találgathatunk azt illetően, hogy kinek és mi célból íródott. A célközönséget nem nehéz leszűkíteni, hiszen vagy a címszereplőkhöz vagy a rajtuk kívülállókhoz szól Robert I. Sutton. Nos, utóbbi a megoldás: nekünk, normálisoknak nyújt segítséget ahhoz, hogy túléljük az elviselhetetlenebb embertársainkkal való találkozást.

A seggfejeket ugyanis sosem kell nagyítóval keresni; kezelésük, beleértve környezetüket, külön kihívást jelent. Elkerülni őket és a velük kapcsolatos szituációkat nem egyszerű – de itt van ez a könyv, amely útmutatást ad nekünk, ha nem tudjuk megúszni a velük való bármilyen módozatú interakciót – márpedig ez az esetek többségében így van; példának okáért ha a kollégánk tartozik ebbe a címzetes táborba.

A kis seggfejkalauz kötelező olvasmány azok számára, akik mankót szeretnének kapni a mai világban való tájékozódáshoz. Hivatalos vagy társasági-társadalmi szituációtól függetlenül jó eséllyel találkozunk nehezen kezelhető emberekkel – netalán még dolgoznunk is kell velük. Ez a könyv több száz átnézett tanulmányt szintetizál, és számtalan valódi pékdát is hoz – mindezt egy könnyed és olvasmányos stílusban, a szakzsargont a lehető legminimálisabb szintre szorítással. Sutton segítségével megtalálhatjuk azokat a leginkább optimális stratégiákat, amelyeket a kellemetlen emberekkel szemben alkalmazhatunk; de legalább ötletet meríthetünk azokból, tekintve, hogy nincs két egyforma eset.

A könyv végső egyszerű és könnyen megjegyezhető tanulsága pedig a következő: nem az számít, hogy mit mondasz, hanem az, ahogyan és amibe azt becsomagolod. Avagy lehetőleg próbáljunk úgy viselkedni, hogy ne öntsünk még több olajat a tűzre.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások