30 napos restart
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 18. kedd

Auguszta ünnepli névnapját.
Holnap Viola napja lesz.
30 napos restart PDF Nyomtat Email
2017 november 08., szerda 17:22

Ma már annyi táplálkozási irányzat létezik, hogy ember legyen a talpán, aki eligazodik közöttük – lúgosító, szétválasztó, 90 napos, mediterrán, vegán és vegetáriánus, lacto ovo, paleo; s ezek csak néhányak a sok közül. A sort kiegészíti a WHOLE30, amely talán jóval kevésbé ismert hazánkban az említetteknél.


A WHOLE30-at Melissa és Dallas Hartvig alkotta meg, akik mindketten szakértők: Melissa sporttáplálkozási tanácsadó, Dallas pedig emellett gyakorló orvos és fizikoterapeuta is. Kettejük szakmaisága ötvöződik a könyvben, mert pszichológiai és egészségügyi megközelítésben alkották meg a diétát: kezelésbe veszik a táplálkozási szokásainkat, az azzal való viszonyunkat, továbbá az általuk tiltólistára tett ételeknek hormonális és emésztési rendszerre, valamint az anyagcserére gyakorolt hatásait. Tehát a cél a szervezet „felrázása” mind mentálisan, mind szervezetileg-testileg, aminek időtartama – mint ahogyan a program neve is jelzi – 30 nap.

Ez az egy hónap nem sétagalopp, mert az engedélyezett ételtípusok köre igen szűk – nem tartoznak bele például a hozzáadott cukrok (a természetes is!), a gabonák, a tejtermékek, a hüvelyes zöldségek és az alkohol. Az engedélyezett listán szerepel a vaj, a gyümölcs, a zöldség, a hús, a tenger gyümölcsei, a tojás – látható, hogy hasonlít a paleóra.

De aggodalomra semmi ok, mert a szerzők minden nehézséget számításba vettek, s egy pillanatra sem engedik el a diétázó kezét: tanácsokkal, válaszokkal, kapaszkodókkal kísérik végig az utat. Mindezek és a saját tapasztalatok segítenek felfedezni saját szervezetünk működését és étkezési szokásainkat, magatartásunkat – ez a tudás pedig kulcs a változ(tat)áshoz.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások