Alap az edzésedhez
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 16.

Etelka ünnepli névnapját.
Holnap Lázár napja lesz.
Főoldal Kultúra Könyv/Zene/Film Alap az edzésedhez
Alap az edzésedhez PDF Nyomtat Email
2017 november 06., hétfő 05:12

Ashley Kalym fitneszoktató publikációkkal is rendelkezik. Saját testsúlyos edzéssel először rugbyjátékosként találkozott, amely során olyan gyakorlatokat végzett csapattársaival, mint a hegymászó sprint, a fekvőtámaszok, a guggolások vagy a kitörések.

Mindezek célja az erő, erőnlét és atletikus képességek fejlesztése voltak. Később a tengerészeti szolgálata alatt a calisthenics-et mélyebben megértette, és megerősítést nyert nézete, miszerint ez teljes testre alkalmazható. A katonaság után a mai napig edzőként, oktatóként és íróként dolgozik.

Kalym Calisthenics - Átfogó útmutató saját testsúlyos edzéshez című könyve nagyon alapos és tömör. Ez nem egy rendszerről szól, amellyel egy bizonyos, specifikus célt érhetünk el – mint például zsírégetés vagy izomépítés –, hanem egy mindenre kiterjedő oktatóanyag, amely segítségével az olvasó maga meg tudja tervezni a saját programját a célja eléréséhez. A könyv elsődleges fókusza az erőnlét felépítése, valamint olyan funkcionális atletikus képesség kifejlesztése, amely a legtöbb sport és szabadidős tevékenység során alkalmazható, valamint amely segít fenntartani a mobilitást.

A konkrét feladatok előtt számos fejezet mutatja be azok sokszínű gyakorlatiasságát, továbbá a fitneszedzés alapelveit. Részletesen magyarázzák és demonstrálják a felszereléseket, táplálkozást, pihenést, bemelegítést, mobilitást, hajlékonyságot és a kondicionálást. Az úgynevezett megalapozó mozdulatok bemutatására az író nagy hangsúlyt fektet: alapos magyarázatokat és regressziókat ad, hogy segítsen az edzetlen olvasóknak, valamint mutat nehezítéseket is.

A könyv végén útmutatást kapunk a saját program összeállításához és ahhoz, hogyan alkalmazhatjuk a megszerzett tudást a legjobban a saját egyéni célunk eléréséhez. Ezt néhány példaprogrammal segíti Kalym, valamint gyakran ismételt kérdésekkel oszlatja el az esetleges félreértéseket.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások