Regényes történelem I. Károlytól II. Rákóczi Ferencig
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 18. kedd

Auguszta ünnepli névnapját.
Holnap Viola napja lesz.
Főoldal Kultúra Könyv/Zene/Film Regényes történelem I. Károlytól II. Rákóczi Ferencig
Regényes történelem I. Károlytól II. Rákóczi Ferencig PDF Nyomtat Email
2017 október 16., hétfő 20:37

Eddig hét könyvet írt Csikász Lajos a magyar múlt három nagy fejezetéről: az Anjoukról, a török időkről és a Rákócziakról, de még lesz folytatás. A szerzővel október 20-án, pénteken, a Tompa Mihály Könyvtárban találkozhatnak a történelmi regények kedvelői.


Az 1300-as évek elejétől az 1600-as évek végéig, sőt, majd azon is túl terjedő négy évszázad bővelkedik izgalmas eseményekben. Csikász Lajos az elmúlt öt évben végigszáguldott ezeken az évszázadokon, és útján olvasók ezrei csatlakoztak hozzá. Bár egyetlen könyvnek indult, csak az Anjou-korszakról négy kötet született, így a távolról regényesnek tűnő időket újabb és újabb regények lapjairól ismerhetik meg a történelmi érdeklődésű olvasók.
Csikász Lajos ugyanis – aki nem mellesleg sci-fi íróként ismert – földrajz-történelem szakos tanári végzettségével otthonosan mozog a különböző korszakokban. Számára alapvetés, hogy az olvasnivaló ne csak szórakoztató, hanem hiteles is legyen.
Még gyerekkorában elkötelezte magát a történelmi regények mellett, akkor természetesen olvasóként. Történelmiregény-íróként viszont csak az utóbbi években ismerhettük meg – hogy miért éppen az Anjouk fordították vissza kedvenc műfajához, hogyan alakult a hősök és a regények sorsa – erre is választ kaphatnak az érdeklődők az október 20-án, pénteken délután fél 5-kor, a Martin-kertvárosi Tompa Mihály Könyvtárban kezdődő beszélgetésen.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások