• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. április 21. szombat

Konrád ünnepli névnapját.
Holnap Csilla napja lesz.
Főoldal Kultúra Könyv/Zene/Film Eltűnt tinédzser lány nyomában
Eltűnt tinédzser lány nyomában PDF Nyomtat Email
2017 március 13., hétfő 09:22

James Grippando évekkel ezelőtt megalkotott egy karaktert, aki tizenkettedik alkalommal tér vissza – ezúttal a Szökésben című regényben. Minden érdem a szerzőé, hiszen még mindig tartogat izgalmakat a főszereplőről elnevezett Jack Swyteck-sorozat.

Jack Swyteck igazán derék fiú, és jó ügyvéd is. Sok éven át dolgozott az ügyészségnek, megmentve fegyenceket a halálsortól, mielőtt a maga útját kezdte le járni. Most sikeres a maga módján, visszatér az ügyészséghez, de nem azért, hogy nekik dolgozzon újra, hanem hogy helyiségbérlet útján pénzzel lássa el az intézményt – amelynek eléggé híján vannak. Legalábbis ez lenne a terv, de még be sem teszi a lábát, és ellenére belevonódik a tizenhét éves örökbefogadott lány eltűnésének esetébe. Persze a bőréből nem tud kibújni: nem tiltakozik a sorozatgyilkos nyomába eredése ellen, miután az áldozat édesanyja tiszteletét teszi nála.


Nem sok idő múlva a tettest kézre kerítik: Dylan Reeves kocsijában egy gyorshajtás alkalmával az eltűnt lány ruhadarabjára bukkannak. A vád nemi erőszak és gyilkosság, amiért halálbüntetésre ítélik. Swytecket igazságérzete nem hagyja nyugodni, így versenyt fut az idővel, hiszen ki kell derítenie az igazságot, mielőtt túl késő lenne.


A Jack Swyteck egy megbízható sorozat: a szerző sok évig bírósági ügyvédként dolgozott, s ez tagadhatatlanul hatást gyakorolt a fordulatosra megírt cselekményre. A tizenkettedik részre sem ülepedett le a történet, s nem laposodtak el a karakterek sem, akiknek jellemfejlődésére Grippando gondosan ügyelt. Egy rendkívül intelligens, fegyelmezett főhőst teremtett Jack Swyteck személyében, aki erősen hisz az igazságban.


A szerző írásstílusa igen élvezetes. A jogi folyamatokat, procedúrákat szépen egyensúlyban tartja a bizonyítékkeresést középpontba helyező detektív munkával.  Továbbá mindvégig kétségek között gyötrődünk, ugyanis nem tudni, éppen ki az őszinte, s kiben lehet bízni. Nem utolsó sorban pedig pszichológiai ismereteink gazdagodását is elősegíti a regény.


A Szökésben így összességében remek szórakozást nyújthat a misztikus thriller regények rajongóinak. De mégis több ennél a műfajnál, hiszen emberi részvétről, igazságról, a törvény szeretetéről és egy ember elfordulni képtelenségéről is szól. A részek pedig úgy vannak megírva, hogy önmagukban is megállják a helyüket, tehát ha valaki épp a Szökésbenhez kapott kedvet, akkor nem szükséges a megelőző tizenegy részt „kivégezni” előbb. De nem is árt.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások