Zene/könyv/film
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. május 23. csütörtök

Dezső ünnepli névnapját.
Holnap Eszter napja lesz.
Főoldal Kultúra Könyv/Zene/Film
Zene/könyv/film
Sok jó (?) ember kis helyen PDF Nyomtat Email
2019 május 21., kedd 06:06

Sam J. Miller Orkaváros című regényében a jövő újabb disztopikus képét tárja elénk, amely nem éppen csalogató. Az író a pusztító emberi tevékenység kiváltotta éghajlati változást ragadja meg fő motívumként, aminek eredményeképp az emberiség az Északi-sarkkör környékére kényszerült tömörülni egy Qaanaaq nevű úszó városba. Mint ahogyan az lenni szokott az efféle regényekben, a társadalom átrendeződik – ez esetben szegényebbekre és gazdagabbakra osztódik; valamint a korrupció is átsző mindent.

Bővebben...
 
Szuperügynökök az örvényben PDF Nyomtat Email
2019 május 17., péntek 12:14

Kanálhajlító – szinte biztos, hogy elsőre a mentalista Uri Geller jut eszünkbe erről a szóról, aki többek közt kanálhajlító-képességéről híresült el.

Bővebben...
 
Naprendszerhódítók jönnek PDF Nyomtat Email
2019 április 20., szombat 20:52

Talán soha nem volt olyan aktuális, mint ma az a közhellyé vált mondás, hogy az információ, illetve tudás hatalom. Tudta ezt Orwell, és tudja ezt Liu Cixin is. Nála ez az ihlet más irányt vett, és totális diktatúra helyett az emberiség kihalását vizionálja. A Háromtest trilógia alapja egy idegen faj általi megszállás. A másik, összeomlás felé haladó naprendszerből jövő trisolarisiak mesterségének címere a kémkedés: semmi, ami megfigyelhető, nem maradhat titokban előttük, tehát minden cselekvésről és beszélgetésről tudomást szereznek.

Bővebben...
 
Határon innen, s túl PDF Nyomtat Email
2019 április 13., szombat 21:13

Sadness Springs – azon túl, hogy jól e városnév jól cseng, s még alliterál is, érdekes lehet elgondolkodni a két angol szó jelentésén: a sadness mint szomorúság nem ad töprengenivalót, ám a springs kifejezés már annál inkább, hiszen (ragozott) igekén többek között hirtelen becsapódást is jelent. Mi több, ellentétben is állnak, hiszen míg előbbi állandó, addig utóbbi hirtelen. Ezzel a város, illetve az Elveszett Gondvána című regény hangulata máris megalapozott, amelyhez Lőrinczy Judit merít a ma népszerűnek számító utópisztikus világból, némi történelemmel és fantasyval vegyítve.

Bővebben...
 
#ahirnevnekaravan PDF Nyomtat Email
2019 április 04., csütörtök 09:00

Abszolút tökéletes izé – Hank Green nem is találhatott volna ki jobb címet regényének, hiszen egyszerre képes arra, hogy semmit és mindent mondjon, így aztán szabadjára lehet engedni a fantáziát a történetet illetően. Első pillantásra fiataloknak és fiatalokhoz szól, azonban az érintett témáknál fogva jóval szélesebb közönséget tud megszólítani. Az író megközelítése, hogy a teljes képet helyezi a középpontba, ezért a karakterek nem részletesen kidolgozottak, viszont kapunk cserébe egy kis társadalomkritikát.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások