Nálatok laknak állatok?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. június 16.

Jusztin ünnepli névnapját.
Holnap Laura napja lesz.
Főoldal Kultúra Jegyzet Nálatok laknak állatok?
Nálatok laknak állatok? PDF Nyomtat Email
2018 október 04., csütörtök 07:55

Nálunk sajnos most még nem… Ma van az állatok világnapja, amelyet 1931 óta ünneplünk, emlékezve Assisi Szent Ferencre, s igazából azért kezdeményeztek, hogy vadon élő állatok megmentésére hívják föl a figyelmet, s csak később terjesztették ki a házi kedvencekre. Örömmel olvastam a hírt, hogy sokkal több a felelős állattartó az utóbbi években.

Ez öröm számunkra is, bár mi egy felelőtlen állattartónak köszönhettük egy hálás, kedves kutyus létét, hogy valaki megunta, kidobta egy autóból, s mi befogadhattuk.
Nekem, ez az elmúlt év óta sajnos szomorú nap is. Első kutyusunk Doris, ezen a napon mindig valami finomságot kapott az ünnep örömére, s tizenegy éven keresztül örömmel ünnepeltük október 4-én, Bogi kutyánk szülinapját is, ugyanis nem tudhattuk mikor jött a világra, hiszen talált, befogadott kutyus volt.  Tavaly viszont ezen a napon kellett tőle elbúcsúznunk.


Ma rá emlékezve gondolok az állatok világnapjára. Képek villannak föl előttem… Az első napok, amikor riadt tekintettel figyelte minden mozdulatunkat, hogy nem akarjuk-e bántani, majd lassacskán kialakult a bizalom, s a riadt tekintet hálásra váltott. Az "utcagyerek" már nem akart elmenekülni tőlünk. Megszokta, hogy Ő van a középpontban, gondoskodunk róla, s az egész család szeretve simogatja. Kicsit féltékeny volt a sorban érkező unokákra, de mert látta, hogy Ők is nagyon szeretik, - ki-ki a maga habitusának megfelelően: Ervin kergetőzve, Emília a kosarába telepedve, Gergő a farkát húzogatva - megbékélt a megosztott figyelemmel. Ha csak egy fél órára hagytam egyedül otthon, úgy örült, amikor újra meglátott, mint akinek hetek óta hiányoznék. Igazi családtag volt.
Azután jött a nagy baj, gyógyíthatatlan beteg lett és ma egy éve, ezen a napon elment… Hiányzik.


Még nincs aki betölthetné az űrt a szívemben, még nem vagyok kész egy új jövevény befogadására, de talán a jövő évi állatok világnapján már egy új kis kutyus fogadja csaholva az ünnepi falatokat, mint ahogy  sok millió otthonban a világon a mai napon…


OBE


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások