Drága kártyatrükk
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 13. csütörtök

Ipoly ünnepli névnapját.
Holnap Marcell napja lesz.
Főoldal Kultúra Jegyzet Drága kártyatrükk
Drága kártyatrükk PDF Nyomtat Email
2009 november 24., kedd 04:24

Sok vagy kevés, a két milliós fizetés?Én is imádok játszani, s minden olyan dolog vonz, érdekel, ami a kártyához, játékokhoz kapcsolódik, de sajnos az alább leírt kártyatrükk nem valami jópofa bűvészmutatvány, hanem újabb csalás, amellyel hiszékeny embereket próbálnak átvágni.

„Jó napot kívánok! Ön nagyon szerencsés ember, mert hatalmas nyeremény üti a markát. Ugye nem jön rosszul így karácsony előtt? Nem kell mást tennie, csak most vásárolnia három mobil feltöltő kártyát, amely meghaladja a 10 000 forintot, s a rajtalévő számsort beolvasni nekem. Ezután Önnek a bankkártyájára megérkezik – s itt változik az összeg - a 600 000, 1 700 000, 1 500 000 forint. Fél óra múlva visszahívom Önt!” Így hangzik a beetetés.
Sajnos a szám ismeretlen, nem jelzi ki a készülék így vissza sem hívható. Eltűnik az éterben mint Hudini, a híres „szabadulóművész”. No, legalább ennyiben hasonlít az illuzionisták trükkjeire. Az összeg pedig a hívott fél bizonytalankodó hanghordozása szerint változik. Ha örül, s láthatóan rááll a dologra „a balek” elég kevesebbet ígérni, ha kérdez közben és kéreti magát, akkor növekedhetnek a 0-ák az összeg végén.
Amikor Édesapám elmesélte a történetet, nem akartam hinni a fülemnek. Ő végigjátszotta a dolgot, s kíváncsi volt, hogy visszahívják-e, fél óra múlva, vagy valaki csupán ízetlen tréfát űz vele. Visszahívták… Sajnos már olyanról is hallottam, aki bediktálta a számokat. Ugye nem is kell mondanom, mi lett a dolog vége? Másnapra a kártyákon egy fillér nem volt, és természetesen nem érkezett meg a bankszámlára az ígért nagy összeg. Örülhet az illető, hogy nem csapolták azt is meg, mert természetesen megadta a számla számát is a hívónak.
No comment… Nem is tudom mennyi csalásról szóló hírt kell leközölnie a sajtónak, amíg rájönnek az emberek, hogy a hiszékenységüknek milyen ügyes vámszedői vannak. Hogy aki erre specializálja magát az milyen leleményes, s mennyivel egyszerűbb dolga van, hiszen rendkívül megkönnyíti a szélhámosok dolgát, s sokkal gyorsabbá, mozgékonyabbá teszi Őket a technika.
Közeledik a karácsony! Ilyenkor sokkal adakozóbbak vagyunk mint az év más szakában, könnyebb bennünket a szeretet ünnepe jegyében könnyelműségekre rávenni. Nagyon vigyázzunk, mert ezt a szélhámosok is tudják, hiszen jobb pszichológusok Ők, mint némely szakember. Ne dőljünk be semmilyen csalárdságnak, még akkor sem, ha már nagyon közel az ünnep, s nagyon jól jönne egy kis plusz pénz, hogy legalább annyira ajándékra, s finomságra fussa ezen az ünnepen is, mint néhány évvel ezelőtt.
Orosz B. Erika

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások