A Covid miatt növekszik az egyházak és a szeretetszolgálatok szerepe
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. április 22. csütörtök

Csilla ünnepli névnapját.
Holnap Béla napja lesz.
Főoldal Kultúra Mozaik A Covid miatt növekszik az egyházak és a szeretetszolgálatok szerepe
A Covid miatt növekszik az egyházak és a szeretetszolgálatok szerepe PDF Nyomtat Email
2021 március 05., péntek 18:06

Napjainkban egyre jelentősége van a könyörületességnek és az adakozásnak. Ezért is hirdeti weboldalán a CEDEK Izraelita Szeretetszolgálat: „A cedek jelentése «igazság». Az igazság nem az egyetlen, hanem a legmagasabb rendű tulajdonság, amelyet Isten az embertől kíván. «Cselekedjél igazságosan és szeresd a könyörületet» (Michá 6:8.); így foglalja össze a próféta emberi kötelességeinket embertársainkkal szemben.”


Nagy szükség van erre a könyörületességre a mai világban. Minél tovább tart a világjárvány, annál több lesz a rászoruló. Ezért nagyon fontos, hogy az egyházak és a szeretetszolgálatok összefogjanak.

Jó példája volt ennek, amikor a napokban a CEDEK Izraelita Szeretetszolgálat gyűjtést szervezett egy olyan Borsod megyei pék számára, aki nehéz sorban élő roma gyermekeknek tanítja a sütés és cukrászkodás fortélyait, hogy aztán ki tudjanak törni a szegénységből.

Galamb Alex cukrász a munkája mellett teszi mindezt, és mivel aktív a közösségi médián, egyre többen fedezik fel, és egyre többeknek jelent inspirációt, mutat jó példát. Ezért is döntött úgy a CEDEK, hogy támogatja Alexet, a Szcientológia önkéntes lelkészek pedig ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztak. Kiderítették, mire van szüksége Alexnek ahhoz, hogy egyre növekvő számú kis tanítványait finomságok elkészítésére oktassa, majd be is szerezték a több, mint 300 kiló tartós élelmiszert: lisztet, cukrot, lekvárt, stb.. A szeretetszolgálat pedig gyermekruhákat, illetve további sütnivalót, és fertőtlenítőt adott át adományként. A gyermekek csokoládét is kaptak ajándékba, aminek természetesen nagyon örültek.

Az egyházak összefogásával sokkal több emberhez juthat el a segítség és a remény.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások