LIFE - közös pályázat a Miskolci Egyetemen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 21. hétfő

Máté ünnepli névnapját.
Holnap Móric napja lesz.
Főoldal Kultúra Mozaik LIFE - közös pályázat a Miskolci Egyetemen
LIFE - közös pályázat a Miskolci Egyetemen PDF Nyomtat Email
2020 augusztus 28., péntek 06:35

IDÉN SZEPTEMBERBEN INDUL A MÁSODIK MAGYAR KOORDINÁLÁSÚ LIFE PROJEKT A MISKOLCI EGYETEM RÉSZVÉTELÉVEL


A Miskolci Egyetem és partnerei – a BorsodChem Zrt., Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Nemzeti Alkalmazkodási Központ Főosztálya, a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért, a GeoGold Kárpátia Kft., valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára – 2020. augusztus 25-én kedden sajtótájékoztatót tartottak az idén ősszel induló második magyar koordinálású, LIFE Éghajlat-politika alprogram keretében megvalósuló közös pályázat kapcsán.

A projekt célja, hogy a partnerek kollektíven lépnek fel a helyi éghajlati kockázatok csökkentése érdekében, valamint lépéseket tesznek a sérülékeny városi és vállalati területek közös klímaalkalmazkodásának erősítése céljából.

Az elkövetkező években létrejön egy módszertani útmutató, valamint egy online alkalmazkodási jógyakorlat gyűjtemény, amely lehetővé teszi a más hasonló adottságokkal rendelkező települések és ipari vállalatok számára a projekt eredményeinek saját környezetükre történő adaptálását. Emellett az éghajlatváltozási platformot koordináló szervként létrehozzák a jövőkutató csoportot (Future Research Group), valamint egy egyedülálló klímaalapot fognak indítani a helyi kisléptékű olcsó adaptációs intézkedések támogatására.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások