Az előkészítés fontossága a körömépítésben
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. május 29. péntek

Magdolna ünnepli névnapját.
Holnap Zsanett, Janka napja lesz.
Főoldal Kultúra Mozaik Az előkészítés fontossága a körömépítésben
Az előkészítés fontossága a körömépítésben PDF Nyomtat Email
2020 május 19., kedd 08:40

Körmeink szépsége egy hosszú folyamat eredménye. Ahogy a főzés előtt tisztítunk és aprítunk, úgy a körömépítés folyamatában is fontos a megfelelő előkészítés. Előkészítés híján nem biztos, hogy a várt minőséget kapjuk. Így cikkemben ennek a jelentőségéről szeretnék mesélni, továbbá megismerkedhetsz az előkészítő folyadékokkal is.

A régi lerombolása


Nos, minden újdonság az életben a régi felülírásával, lerombolásával kezdődik. Nincs ez másképpen körmeink esetében sem. A régi köröm eltávolításában segítenek az alkoholos és az acetonmentes körömlakklemosók, amelyeket kellemes vanília-, zöldalma- vagy akár eperillattal fűszerezve készítettek el. A komolyabb alkotások felszámolásához tökéletes eszköznek bizonyul a porcelán vagy a lakkzselé leoldó.


Hatékony fertőtlenítés


Mint a legtöbb tevékenység esetén, úgy a körömápolás során is az első fázis a megfelelő tisztítás és fertőtlenítés. Ehhez ma már számos termék adott. Általában ezek a fertőtlenítő folyadékok valamilyen illatanyagot is tartalmaznak. Ezek között vannak, amelyek csak a bőr és a körmök fertőtlenítésére alkalmasak, és vannak olyan folyadékok is, amelyek kifejezetten az eszközök fertőtlenítésére.


Primerek


A primer valójában tapadásközvetítő vagy tapadást elősegítő anyag, amelynek elsődleges célja, hogy megfelelő tapadást biztosítson a természetes körömlemez és az alapanyag (porcelán, zselé, lakkzselé) között. Ezeket kizárólag természetes körömre alkalmazzák, az alapanyag felvitele előtt. Megkülönböztetünk savas és savmentes primereket.


A savas primer tulajdonképpen erős tapadást biztosít az alapanyag számára, problémás körmök esetén is javasolt a használata körömépítés előtt. A savmentes primer ragacsos réteget képez a körömlemezen, és amolyan kétoldali ragasztó elven működik: egyrészt erősen beletapad a körömlemezbe, másrészt a ragacsos rétege miatt az alapanyag is hozzá tud tapadni.


Minden nagyban függ attól, hogy milyen típusú körömépítéshez készítik elő körmeinket. A Moyránál megtekintheted a műkörömépítő zseléket is, ezáltal sokkal tisztábban láthatsz az ügyben. A tudás még inspirációként is szolgálhat következő körömterved megalkotásában!


Egyéb előkészítő folyadékok


A körmök elkészítése során alkalmaznak még nail prep folyadékot, gélfixálót, ecsetmosót, cleanert és körömbőr eltávolító folyadékot is. Bármiről is legyen szó, annyi biztos, hogy a köröm-előkészítést nem szabad félvállról venni, különben körmünk egészsége bánja!/X/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások