Vízálló a cipőm?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 4. szombat

Izidor ünnepli névnapját.
Holnap Vince napja lesz.
Főoldal Kultúra Mozaik Vízálló a cipőm?
Vízálló a cipőm? PDF Nyomtat Email
2020 március 16., hétfő 20:01

A legkellemetlenebb pillanat, amikor kiderül, hogy az általunk megvásárolt cipő bizony beázik. Ez főleg akkor igazán idegesítő tény, ha kifejezetten vízálló darabot szerettünk volna vásárolni. “Pedig olyan jól áll, mégis ott kell állnia a szekrényben!” A következő pár sorban elmondjuk, mire kell figyelnie, hogy elkerülje a hasonló szituációkat!A cipő vastagsága


Minden esetben, amikor vízálló cipőt szeretne vásárolni, figyelje meg, hogy mennyire vastag maga a cipő. Ezt egyszerűen letesztelheti, pusztán csak bele kell nyúlnia a cipőbe, és így az orránál ellenőrizhető, hogy van-e benne bélés, illetve, hogy mennyire vastag a külső anyaga. Egy vízálló lábbelinél tehát ez a két utóbbi tényező nagyon fontos, hiszen nélkülük az eső is könnyen átinná magát a cipőn.


Amennyire gumis, annyira vízálló?


Na jó, ez egy kicsit túlzás, de valóban nézze meg, milyen a kiszemelt lábbeli alja! A vízálló cipők jellemzője ugyanis, hogy általában gumis anyagú aljjal készülnek, viszont felső részük már olyan, mint bármelyik cipőé. A lényeg, hogy alul vastagon húzódjon rajta a gumi!


Mekkora a nyelvrész?


Köztudott tény, hogy megannyi cipő azért ázik be az esőzések alatt, mert folyamatosan elcsúszik a nyelvrésze, és nem eléggé széles. A nyelvrész a cipőfűzők mögött terül el. Vásárlás előtt mindenképpen ellenőrizze le, hogy az Ön által kinézett lábbeli eléggé széles nyelvvel rendelkezik-e, máskülönben a hó és az eső valószínűleg be fog szivárogni rajta.


A méret is lényeg!


Azt bizonyára nem kell elmondanom, hogy milyen lényeges a megfelelő méret kiválasztása. Egyrészt a kényelmi szempontok, másrészt a tökéletes kialakítás miatt is. Ebben a témában előfordul ugyanis, ha véletlenül nagyobb méretet veszünk, és a bokánál máris eláll a lábától, akkor sokkal könnyebben bejut a csapadék is.


A megfelelő méret egyébként nem kizárólag a cipők, hanem mindenféle ruhanemű kiválasztásánál is kiemelten fontos. Újítsa fel ruhatárát a tavaszra, merítsen ihletet a JOY naprakész divatos cikkeiből!


Extra tippek, extra vízálló hatásért


Amennyiben nem vízálló a meglévő cipője, és egy idő után mindig beázik, egy impregnáló spray-vel is megoldhatja problémát. Ennek óriási előnye, hogy ha befújja vele a lábbelit, egy jó darabig ellenálló marad, valósággal lepergeti magáról a vizet. Azonban sajnos ennek a módszernek is megvan a hátránya, mégpedig az, hogy viszonylag gyakran kell befújni, de még a gyakori használat ellenére sem lesz garantált a 100%-os védelem.


Habár az egyes cipők minőségét és jövőbeli tartósságát nehéz előre megjósolni, de a fentebb említett tippek segítségével kiküszöbölheti a nagyobb tévedéseket./X/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások