Lélegzetelállító makettek Stars Wars és sci-fi rajongók számára
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 26. szombat

Jusztina ünnepli névnapját.
Holnap Adalbert napja lesz.
Főoldal Kultúra Mozaik Lélegzetelállító makettek Stars Wars és sci-fi rajongók számára
Lélegzetelállító makettek Stars Wars és sci-fi rajongók számára PDF Nyomtat Email
2020 február 14., péntek 23:49

A sci-fi valóban izgalmas műfaj, hiszen az űrben történő felfedezések mindenki fantáziáját képesek megmozgatni. Számos híres könyv és film készült a műfajban, elég csak a Star Wars részek sikereire gondolni. Fedezz fel két nagyszerű űrhajót, és építsd meg őket minőségi makettek segítségével!


Star Wars csillagromboló


A Star Wars filmekben, könyvekben és videojátékokban egyaránt szerepel a híres Csillagromboló, amely robosztus megjelenésével igazi csemege a sci-fi rajongók számára. A Csillagromboló űrhajó szerepe jelentős, hiszen a Birodalom nevében számos akcióban részt vett. A Csillagromboló különböző bolygókat és kereskedelmi útvonalakat egyaránt védelmezett, ezért a mindennapi munkában is aktívan kivette a részét.


A legendás űrhajó olyan tűzerővel rendelkezik, amely képes elpusztítani akár egy komplett bolygórendszert is. A lázadók kisebb flottái sem jelentenek számára kihívást, mivel teljesítményének köszönhetően egyszerűen legyőzi őket. Ha kedveled a sci-fi univerzumokat, és szívesen építenél egy robosztus űrhajót, mindenképpen nézz szét a Modellfutárnál kapható Star Wars makettek között!


Apollo 11 - a legendás Columbia parancsnoki modul


Habár az Apollo 11 nem egy sci-fi alkotás, de pontosan a valós története az, amely a mai napig mindenkit lenyűgöz. Az Apollo 11 meghatározó történelmi esemény volt, mivel az emberiség először jutott el a holdra. Ugyan ez már az ötödik űrutazás volt az Apollo-programban, viszont a jelentősége teljes mértékben megkérdőjelezhetetlen. Az Apollo 11 parancsnoki modulja a Columbia nevet viseli, amelyet az Utazás a holdba című könyv alapján kapott. A Columbia a három fős legénység számára biztosított lakóhelyet. A legénység három tagja Edwin Aldrin és Michael Collins, illetve Neil Armstrong voltak.


A Columbia parancsnoki modul az Apollo űrhajó három fő részének egyike volt. Az Apollo másik két része a holdkomp és a szolgálati modul volt. A szolgálati modul tartalmazta az űrhajó fő meghajtó rendszerét és a fogyóeszközöket is. Armstrong és Aldrin a kétszemélyes holdmodul segítségével érkezett meg végül a holdra 1969. július 20-án. Érdekesség, hogy a Columbia parancsnoki modul az egyetlen része az űrhajónak, amely a Földre visszajött.


A Holdra szállást követően Armstrong azt nyilatkozta, hogy amit véghez vittek, sokkal többet jelent három űrhajós utazásánál. Az emberiség tökéletesen bizonyította a Holdra szállással, hogy igenis lehetséges az űrutazás távolabbi helyszínekre is. Az univerzum rengeteg titkot és felfedezni valót rejt, ezért az emberiség folyamatosan az ismeretlen helyek felkutatására törekszik.


Talán meglepő lehet, de az Apollo 11 óta még egyetlen ember sem járt a Holdon. Egyes hírek szerint azonban a jövőben ismét űrhajósok fognak rá leszállni, hogy újabb vizsgálatokat végezzenek, és még több információt nyerjenek a kutatásokkal./X/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások