• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. február 19. hétfő

Zsuzsanna ünnepli névnapját.
Holnap Álmos napja lesz.
Főoldal Kultúra Mozaik Útjára engedte a Google a büntetőalgoritmusát
Útjára engedte a Google a büntetőalgoritmusát PDF Nyomtat Email
2014 október 19., vasárnap 23:53

Szombaton ismét útjára bocsátotta a Google a legrettegettebb algoritmusát, ami a Pingvin nevet viseli. Új weboldalak bukkanhatnak fel kereséseinkre, és sok webáruház dőlhet be a karácsony időszak előtt.

Büntető algoritmus

Bár még hivatalos bejelentés nem történt a hazai és külföldi keresőoptimalizálással foglalkozó szakemberek egyöntetűen állítják, hogy a Google szabadjára engedte a Pingvin névre keresztelt büntető algoritmusát – írja az ite.hu keresőoptimalizálási szakportál.

A Google már többször jelezte, hogy az algoritmus frissítése bármelyik pillanatban bekövetkezhet, ami végül szombaton a hajnali órákban indult útjára és még ezekben az órákban is zajlik.

A Pingvin egy büntető algoritmus, amelynek célja az, hogy kiszűrje azokat a weboldalakat a keresésre adott találatok közül, amelyek manipulatív módon, a Google irányelveit kijátszva értek el jó helyezéseket.

Bedöntheti a karácsonyt

A Pingvin igen sok weboldalt eltüntethet, vagy radikálisan hátrasorolhat a találat listákról, ami különösen a karácsony időszak miatt kritikus. A manipulatív linképítés, amit a Pingvin algoritmus büntet egyébként is az e-kereskedelmi szférában gyakori, így ezeket az oldalakat különösen kellemetlenül érintheti a frissítés.

Lesznek azonban nyertesek is, azok a weboldalak, amelyek tiszta eszközökkel szereznek linkeket, valamint azok, amelyek korábban büntetést kaptak a Googletól, és az elmúlt évben felszámolták káros hivatkozásaikat.

A Google Pingvin algoritmusának ez a harmadik generációja. A korábbi frissítések több ezer kisvállalkozást hoztak igen nehéz helyzetbe, mivel az internetről érkező forgalmuk jelentős részét elvesztették. A Google ígérete szerint a mostani frissítés valamivel kedvezőbb lesz a webmesterek számára, mint a korábbi verziók.

A Google arra is ígéretet tett, hogy sűrűbbé teszi algoritmusának frissítését, ami azért is fontos, mert a büntetett oldalak csak az ilyen frissítések során szerezhetik vissza korábbi forgalmukat, amennyiben a manipulatív linkeket eltávolították a frissítés előtt.

A Pingvin barátja a Panda

A Google Pingvin frissítése mellett a Google nemrég futatta újra Panda nevű algoritmusát is. Míg a Pingvin elsősorban a weboldalak linkjeit ellenőrzi, addig a Panda a weboldalak minősége alapján bünteti a honlapokat.

A nyár közepétől egészen mostanáig nagyon sok, elsősorban e-kereskedelemmel foglalkozó webáruház tűnt el szinte teljesen a Google találati listáiról a hazai piacon is.

http://ite.hu

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások