Matyó minta a japán-magyar bélyegíven
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 2. csütörtök

Áron ünnepli névnapját.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
Főoldal Kultúra Mozaik Matyó minta a japán-magyar bélyegíven
Matyó minta a japán-magyar bélyegíven PDF Nyomtat Email
2009 november 30., hétfő 12:21

Matyó minta a japán-magyar bélyegívenA matyó minta is megjelenik azon a bélyegkülönlegességen, amelyet Magyarország és Japán közösen bocsátott ki a két ország közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel 140. és az újrafelvétel 50. évfordulója alkalmából.

A magyar-japán jubileumi év kapcsán számos, a két ország hagyományos művészeteit bemutató rendezvény és zenei program várja az érdeklődőket. A jubileumi év köszöntéseként a Magyar Posta és a Japán Posta együttműködésében közös bélyeg forgalomba bocsátására került sor.

A magyar-japán jubileumi év alkalmából megjelenő, hat bélyegképet tartalmazó magyar kisívben a bélyegképek egyedi, H betűt formázó perforációs elrendezésben helyezkednek el. A bélyegképeken a két ország nemzeti értékei közül ismerhető meg néhány, köztük a matyó hímzés, a matyó surcminta is, amely nemcsak a bélyegen, de a díszborítékon, illetve a hat bélyeget tartalmazó ív hátterében is látható.

A bélyegen szereplő magyar motívum a matyó hímzés, a matyó surcminta mellett a butella, a díszkivilágított Erzsébet híd; a japán motívumok pedig a tealevél-tároló edény, a kimonó mintázat és a Fuji. Az alkalmi boríték grafikáján a kisív keretrajza teljesedik ki, az alkalmi bélyegzőn pedig – a diplomáciai kapcsolatokra való utalással – egy író kéz látható.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások