“Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket”
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. február 17.

Donát ünnepli névnapját.
Holnap Bernadett napja lesz.
Főoldal Közélet Interjú “Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket”
“Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket” PDF Nyomtat Email
2009 december 02., szerda 10:03

“Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket”“Jövő év végéig, néhány 10 millió eurónyi új részvény kibocsátásával a Budapesti Értéktőzsdére megy a CIG Pannónia Életbiztosító Zrt. A társaság az egyetlen hazai alapítású, főként magánszemélyek tulajdonában lévő biztosító. A CIG legutóbbi közgyűlése személyi kérdésekben is döntött. A felügyelő bizottság kibővült, új tag lett Martonyi János és Vizi Attila. A tőzsdére készülés miatt szétvált az elnök-vezérigazgatói poszt, Horváth Béla csak az elnöki tisztet tölti be a jövőben. A vezérigazgató Gaál Csaba lett.”

Így szólt a hír közel egy hónappal ezelőtt, amely azért ahogy tudom – mármint a kinevezésről szóló - nem lepte meg annyira a “biztosítási” szakmát, mondják:várható volt. Igaz ez? – kérdezem Gaál Csaba/32/ jelenleg még, termékfejlesztési igazgatót.

-Azért nem.- mondja kicsit szerénykedve. Igaz régen vagyok a szakmában, hiszen már az egyetemi évek alatt foglalkoztam biztosításokkal, majd rögtön egy másik társaságnál helyezkedtem el a végzés után, és 2008-ban a Pannónia alapításakor már itt dolgoztam. Egy véletlen – bár azt mondják semmi sincs véletlenül – találkozásom volt Horváth Bélával, aki a szakma legnagyobb doajenje, és Ő hívott.

- Így ma az van a névjegyén, hogy alapító. Kik használhatják ezt?

- Mi 14-en, akik megkezdték a cég előkészítését 2007 őszén és akik a 2008. május 26-i indulásig még csatlakoztak hozzánk.

“Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket”-Árulja már el, hogyan lesz egy fiatalemberből biztosítási – matematikus? Valaki a családból dolgozott ezen a területen, hogy ez érdekelni kezdte?

- Nem-nem. Tulajdonképpen a mi családunkban Én egy első generációs diplomás vagyok. Békéscsabán, mert ott születtem valaki vagy vasutas, vagy ruhagyárban dolgozó családból származott. Nálunk Édesanyám családja volt vasutas, de Ő a helyi ruhagyárban bérelszámoló volt, Édesapám pedig a vasútnál dolgozott, apai ágon a nagyszüleim iparos emberek voltak. Jó középiskolába jártam, a Közgazdasági Szakközépbe, ahol a jó tanulás volt akkoriban a “trendi” a mi osztályunkban. Olyan csapat voltunk ahonnan 32-ből 28-an kitűnő eredménnyel érettségiztek. Szóval Én is jól tanultam, s még mellette hét évig versenyszerűen kézilabdáztam is, ami nagy fegyelemre, rendszerességre és csapatjátékra tanított. Ennek itt is nagy hasznát veszem.

- No és az egyetemi évek?

- Szerettem tanulni, de hogy pénzem legyen diákmunkát vállalva dolgoztam is. Másodévtől kollégista voltam, s annak a kompromisszumkészségnek, toleranciának is jó haszna van, ami ott kellett a mindennapokban. A matematikát mindig szerettem, hiszen ezért mentem Közgázra, s ennek a speciális részét pedig a biztosító hozta magával. Nem minden termékfejlesztő matematikus, de engem ez a része érdekelt.

- Itt ismerte meg a feleségét is…

- Igen, mármint az egyetemen, 1998. február 24-én, s ma már a 4,5 éves Emesével, és a 2,5 éves Miklóssal együtt, négy fős a család. A nejem EU szakirányos volt, s szeptembertől újra dolgozik, az aprónép pedig oviba, bölcsibe jár.

“Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket”- Az utóbbi másfél, két évben biztosan nem napi nyolc órát dolgozott. Hogyan egyeztethető ez össze a családdal?

- Szeptemberig egyszerűbb volt a helyzet, de azóta is igyekszem egy héten két-három alkalommal délután értük menni az oviba, bölcsibe, az már más kérdés, hogy utána még visszajövök, vagy dolgozom otthon, de azt már tudják, hogy Apura is számíthatnak. Szeretünk együtt diafilmet nézni. A hétvége azonban szent. Sokat utazunk közösen, ezek főként hazai kirándulások.

- Hobby, szabadidő, sport?

- No ez nehéz kérdés. Futok, hogy kiszellőztessem a fejem, meg hogy legyen erőnlétem. Érdekel a borászat, s lesz ebből egyszer komoly hobby is, no és az utazás, azt nagyon szeretjük közösen is.

- Szándékosan kérdeztem keveset a cégről, hiszen az volt a célom, hogy kicsit belelássunk egy 32 éves top-menedzser magánéletébe, de azért azt árulja el, melyik termékére a legbüszkébb?

- Mindegyikre természetesen. De komolyra fordítva, a vállalati szegmensnek kínált termékre, mert ebben annak ellenére egyediek és sikeresek maradtunk, hogy az utóbbi egy évben számos társaság próbált megjelenni hasonló megoldásokkal. Horváth Béla azt szokta mondani – idézi főnökét most már sokadszor beszélgetésünk alatt - hogy az a jó termék ami megkülönböztet bennünket, ami egyedi, ami üt a piacon. No ez ilyen! Amikor bemutattuk a közvetítőinknek, – mert ugye nekünk termékfejlesztőknek először Őket kell meggyőznünk, hiszen Ők találkoznak a piacon ügyfeleinkkel – akkor ováció, taps fogadta a bemutatót. Tudtuk, ez sikersztori lesz, s az élet igazolta a Mi és a Közvetítők érzését is. Ennek is köszönhető, hogy elsők vagyunk a piacon, s a tőzsdére is Magyar biztosítótársaságként, elsőként megyünk.

- Köszönöm az interjút!


Orosz B. Erika

blog comments powered by Disqus
 

Jobbik:A fideszes gyűlölet legújabb áldozata: Bálint gazda?

2019 február 16., szombat 18:48

A XVI. kerületi önkormányzat képviselő-testületének fideszes többsége nem támogatta Bálint György kerületi lakos, a szinte mindenki által csak Bálint gazdaként ismert, több kitüntető címmel rendelke...
Bővebben...

Dk:Új nyomozást az Elios ügyben

2019 február 16., szombat 14:44

Az MTI cenzúrázta, hogy új Elios-nyomozást követelünk, ma az MTI előtt
tartottunk sajtótájékoztatót a cenzúráról, arról sem tájékoztattak,
bementünk
Bővebben...

DK: A kormány átveri és megalázza az asszonyhitellel a családokat

2019 február 15., péntek 19:09

Novák Katalin államtitkár az ATV-nek tett nyilatkozatában elmondta: az asszonyhitelért cserébe vállalt gyermeket 5 éven belül kell megszülni.
Ellenkező esetben a hitelt kamatostul kell visszafizetni.
Bővebben...

Jobbik:A miskolci lincshangulat jelzi: a türelem elfogyott

2019 február 15., péntek 14:51

Lincshangulat alakult ki az egyik miskolci multinál, ahol a kormány által magukra hagyott dolgozók sztrájkkal küzdenek a béremelésért. Beszámolók szerint a cég – amellyel nemrég Miskolc fideszes önkor...
Bővebben...

A Fidesszel lehet meg a többsége a bevándorláspárti erőknek

2019 február 15., péntek 14:46

Orbán Viktor a Fidesz-frakcióülésén a választás tétjének a bevándorlást nevezte: vajon többségbe kerülnek-e az Európai Parlamentben a bevándorláspárti erők vagy sem. A választ tudjuk.
Bővebben...

Jakab Péter Facebook-bejegyzése: A Jákobozás lenne a Fidesz nívódíjas szellemi terméke?

2019 február 15., péntek 12:37

A Jákobozás lenne a Fidesz nívódíjas szellemi terméke? blog comments powered by Disqus
Bővebben...

Jobbik:Mindenben igazunk volt: Szakképzésből elégtelen!

2019 február 15., péntek 12:02

Noha a Jobbik évek óta figyelmeztette az éppen illetékes NERsevik döntéshozókat, hogy a tárcák közt mostohagyerekként hánykolódó hazai szakképzés rendszere a szakadék felé rohan, most már az innováció...
Bővebben...

DK: Növekvő infláció, egekben az élelmiszerárak - Megbukott az Orbán-Matolcsy gazdaságpolitika

2019 február 15., péntek 09:12

Idén januárban a fogyasztói árak átlagosan 2,7 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál, éppen úgy, mint tavaly decemberben –jelentette a KSH kedden. A  palackos gáz 12,3%-kal, addig...
Bővebben...

Ellenzék: Nem törnek meg bennünket! - Közösen állunk ki Demeter Mártáért

2019 február 14., csütörtök 11:45

Mi, ellenzéki képviselőnők naponta szembesülünk azzal, hogy a magyar kormánypolitika világa milyen mélyre tud süllyedni. blog comments pow...
Bővebben...

Az EU ma fellépett a magas gyógyszerárak ellen, a DK képviselői is megszavazták a csökkentést

2019 február 13., szerda 08:25

Az Európai Parlament ma arról szavazott, hogy cselekvési tervet kell elfogadni a magas gyógyszerárak csökkentéséért. blog comments powere...
Bővebben...

DK: Az Iparkamara fideszes elnöke kérjen bocsánatot a náci kijelentéséért!

2019 február 13., szerda 08:23

Parragh László, az Iparkamara elnöke egy interjúban úgy fogalmazott,szerinte “keresztény gyökerű, fehér bőrű vendégmunkásokra” lenne szükség.
Bővebben...

DK: Orbánt alázta az amerikai külügyminiszter

2019 február 12., kedd 09:16
DK: Orbánt alázta az amerikai külügyminiszter

Az Orbán-kormány szégyene, hogy egyik legfontosabb szövetségesünk, az
Egyesült Államok elnökei kilenc éve nem hajlandó találkozni a magyar
kormányfővel.
Bővebben...

Civil szervezetek képviselőivel találkozott az amerikai külügyminiszter

2019 február 12., kedd 09:15

Az Egyesült Államok külügyminisztériumának meghívására találkozott ma délután Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke, Kapronczay Stefánia, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyvezet...
Bővebben...

DK: Hiába mentünk be az EMMI-be a felcsúti TAO-számlákért, a minisztérium tovább hazudozik, hogy magánál tartsa a kiperelt iratokat

2019 február 11., hétfő 16:27

Mint ismert, a DK sokéves pereskedés után jogerősen nyert a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány ellen. A Kúria arra kötelezte a Felcsútot, hogy adják ki, mire költötték a társasági adóból kapot...
Bővebben...

DK: Kitörés túra - Feljelentést teszünk a tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt!

2019 február 11., hétfő 16:25

Idén 13. alkalommal rendezték meg a kitörés napi emléktúrát. Az Index beszámolója szerint az eseményen több horogkeresztes zászló is feltűnt.
Bővebben...

Cikkek:

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások