“Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket”
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. április 23. kedd

Béla ünnepli névnapját.
Holnap György napja lesz.
Főoldal Közélet Interjú “Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket”
“Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket” PDF Nyomtat Email
2009 december 02., szerda 10:03

“Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket”“Jövő év végéig, néhány 10 millió eurónyi új részvény kibocsátásával a Budapesti Értéktőzsdére megy a CIG Pannónia Életbiztosító Zrt. A társaság az egyetlen hazai alapítású, főként magánszemélyek tulajdonában lévő biztosító. A CIG legutóbbi közgyűlése személyi kérdésekben is döntött. A felügyelő bizottság kibővült, új tag lett Martonyi János és Vizi Attila. A tőzsdére készülés miatt szétvált az elnök-vezérigazgatói poszt, Horváth Béla csak az elnöki tisztet tölti be a jövőben. A vezérigazgató Gaál Csaba lett.”

Így szólt a hír közel egy hónappal ezelőtt, amely azért ahogy tudom – mármint a kinevezésről szóló - nem lepte meg annyira a “biztosítási” szakmát, mondják:várható volt. Igaz ez? – kérdezem Gaál Csaba/32/ jelenleg még, termékfejlesztési igazgatót.

-Azért nem.- mondja kicsit szerénykedve. Igaz régen vagyok a szakmában, hiszen már az egyetemi évek alatt foglalkoztam biztosításokkal, majd rögtön egy másik társaságnál helyezkedtem el a végzés után, és 2008-ban a Pannónia alapításakor már itt dolgoztam. Egy véletlen – bár azt mondják semmi sincs véletlenül – találkozásom volt Horváth Bélával, aki a szakma legnagyobb doajenje, és Ő hívott.

- Így ma az van a névjegyén, hogy alapító. Kik használhatják ezt?

- Mi 14-en, akik megkezdték a cég előkészítését 2007 őszén és akik a 2008. május 26-i indulásig még csatlakoztak hozzánk.

“Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket”-Árulja már el, hogyan lesz egy fiatalemberből biztosítási – matematikus? Valaki a családból dolgozott ezen a területen, hogy ez érdekelni kezdte?

- Nem-nem. Tulajdonképpen a mi családunkban Én egy első generációs diplomás vagyok. Békéscsabán, mert ott születtem valaki vagy vasutas, vagy ruhagyárban dolgozó családból származott. Nálunk Édesanyám családja volt vasutas, de Ő a helyi ruhagyárban bérelszámoló volt, Édesapám pedig a vasútnál dolgozott, apai ágon a nagyszüleim iparos emberek voltak. Jó középiskolába jártam, a Közgazdasági Szakközépbe, ahol a jó tanulás volt akkoriban a “trendi” a mi osztályunkban. Olyan csapat voltunk ahonnan 32-ből 28-an kitűnő eredménnyel érettségiztek. Szóval Én is jól tanultam, s még mellette hét évig versenyszerűen kézilabdáztam is, ami nagy fegyelemre, rendszerességre és csapatjátékra tanított. Ennek itt is nagy hasznát veszem.

- No és az egyetemi évek?

- Szerettem tanulni, de hogy pénzem legyen diákmunkát vállalva dolgoztam is. Másodévtől kollégista voltam, s annak a kompromisszumkészségnek, toleranciának is jó haszna van, ami ott kellett a mindennapokban. A matematikát mindig szerettem, hiszen ezért mentem Közgázra, s ennek a speciális részét pedig a biztosító hozta magával. Nem minden termékfejlesztő matematikus, de engem ez a része érdekelt.

- Itt ismerte meg a feleségét is…

- Igen, mármint az egyetemen, 1998. február 24-én, s ma már a 4,5 éves Emesével, és a 2,5 éves Miklóssal együtt, négy fős a család. A nejem EU szakirányos volt, s szeptembertől újra dolgozik, az aprónép pedig oviba, bölcsibe jár.

“Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket”- Az utóbbi másfél, két évben biztosan nem napi nyolc órát dolgozott. Hogyan egyeztethető ez össze a családdal?

- Szeptemberig egyszerűbb volt a helyzet, de azóta is igyekszem egy héten két-három alkalommal délután értük menni az oviba, bölcsibe, az már más kérdés, hogy utána még visszajövök, vagy dolgozom otthon, de azt már tudják, hogy Apura is számíthatnak. Szeretünk együtt diafilmet nézni. A hétvége azonban szent. Sokat utazunk közösen, ezek főként hazai kirándulások.

- Hobby, szabadidő, sport?

- No ez nehéz kérdés. Futok, hogy kiszellőztessem a fejem, meg hogy legyen erőnlétem. Érdekel a borászat, s lesz ebből egyszer komoly hobby is, no és az utazás, azt nagyon szeretjük közösen is.

- Szándékosan kérdeztem keveset a cégről, hiszen az volt a célom, hogy kicsit belelássunk egy 32 éves top-menedzser magánéletébe, de azért azt árulja el, melyik termékére a legbüszkébb?

- Mindegyikre természetesen. De komolyra fordítva, a vállalati szegmensnek kínált termékre, mert ebben annak ellenére egyediek és sikeresek maradtunk, hogy az utóbbi egy évben számos társaság próbált megjelenni hasonló megoldásokkal. Horváth Béla azt szokta mondani – idézi főnökét most már sokadszor beszélgetésünk alatt - hogy az a jó termék ami megkülönböztet bennünket, ami egyedi, ami üt a piacon. No ez ilyen! Amikor bemutattuk a közvetítőinknek, – mert ugye nekünk termékfejlesztőknek először Őket kell meggyőznünk, hiszen Ők találkoznak a piacon ügyfeleinkkel – akkor ováció, taps fogadta a bemutatót. Tudtuk, ez sikersztori lesz, s az élet igazolta a Mi és a Közvetítők érzését is. Ennek is köszönhető, hogy elsők vagyunk a piacon, s a tőzsdére is Magyar biztosítótársaságként, elsőként megyünk.

- Köszönöm az interjút!


Orosz B. Erika

blog comments powered by Disqus
 

Valós megbecsülést a magyarországi bölcsődei hálózat valamennyi dolgozójának!

2019 április 22., hétfő 11:44

1852-ben nyitották meg Magyarországon az első bölcsődét, és hozták létre a kisgyermek ellátás intézményét. 2010 óta április 21-e a Bölcsődék Napja, ez a nap azokról szól, akik hivatásuk gyakorlásáva...
Bővebben...

DK: Eltiltották a további jogsértéstől Bede Zsoltot, miután labdával rugdosta az ajánlásgyűjtő sátrunkat

2019 április 20., szombat 11:32

A Fővárosi Választási Bizottsággal ellentétben a Nemzeti Választási Bizottság jogsértőnek találta, hogy Bede Zsolt nemzeti-keresztény polihisztor - “újságíró”, futballhuligán és provokátor - egy fo...
Bővebben...

A hatalomnak útban van a zánkai iskola?

2019 április 19., péntek 08:48
A hatalomnak útban van a zánkai iskola?

Kinek és miért van útban a 23 éve működő középiskola a Zánkai tábor területén? – ennek járt utána Szél Bernadett független országgyűlési képviselő.


Bővebben...

Másfél millió magyar idén nagyszombat után is tartja majd a böjtöt

2019 április 19., péntek 07:42
Másfél millió magyar idén nagyszombat után is tartja majd a böjtöt

„Magyarországon nőnek a bérek. A magyar családoknak átlagosan 27 millió forint megtakarításuk van. Újra nő a minimálbér. Magyarország jobban teljesít.” – állítja a kormányzati propaganda, harsogva,...
Bővebben...

Megvannak az idei év legnagyobb adótartozói

2019 április 17., szerda 21:17

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 85 adózónál tárt fel jelentős összegű adóhiányt az első negyedévben, közülük 52 társaság, 33 magánszemély.
Bővebben...

Megvannak az idei év legnagyobb adótartozói

2019 április 17., szerda 21:17
Megvannak az idei év legnagyobb adótartozói

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 85 adózónál tárt fel jelentős összegű adóhiányt az első negyedévben, közülük 52 társaság, 33 magánszemély.


Bővebben...

DK: Nyílt levél

2019 április 17., szerda 17:11Az alábbiakban közöljük Dobrev Klára nyílt levelét, amelyet a fideszes parlamenti képviselőnőknek írt.

 

Tisztelt Fideszes Képviselőnők!

 

Az utóbbi napokban a “nemzeti”, “keresztény-konzervatív...


Bővebben...

DK: A főpolgármester akkor gondolkozzon a dugódíj bevezetésén, ha minden rendben lesz a budapesti tömegközlekedéssel

2019 április 17., szerda 15:36

Tarlós István főpolgármester szerint célszerű lenne bevezetni a dugódíjat a fővárosban. blog comments powered by Disqus
Bővebben...

DK: Több tízezer ápoló hiányzik a kórházakból - Összeomlik az egészségügyi rendszer!

2019 április 17., szerda 07:37

Tömegesen menekülnek az ápolók a szakmából, már legalább 26 ezer ember hiányzik a magyar egészségügyi ellátórendszerből. Az orvoshiány mellett ez is hatalmas gondokat okoz a kórházak és rendelőintéz...
Bővebben...

Kényszervallatták, nem keresték a bántalmazó rendőröket, pert nyert Strasbourgban

2019 április 17., szerda 06:34

A baranyai férfit még 2013 februárjában kényszervallatták, verték meg a rendőrök. A bántalmazás miatt elismerte a falopást, amelyet – mint később kiderült – nem is ő követett el. A rendőrök elleni nyo...
Bővebben...

DK: Beismerő vallomás - A Fidesz Brüsszelben megtiltotta volna, hogy EP-képviselők irodáiba is bemehessen az EU Csalás Elleni Hivatala

2019 április 16., kedd 14:23

Az Európai Parlament ma egy olyan javaslatról szavazott, amely megtiltotta volna, hogy az EU Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) nyomozói bemehessenek akár EP-képviselők irodáiba is, ha a nyomozás érde...
Bővebben...

Most ne egy templomban, hanem egy templomért imádkozzunk!

2019 április 16., kedd 10:03

A Jobbik Ifjúsági Tagozata mély fájdalommal fogadta a tegnap esti híreket, miszerint felgyulladt a párizsi Notre-Dame Székesegyház épülete.
Bővebben...

A DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ A HOLOKAUSZT MAGYARORSZÁGI EMLÉKNAPJÁRÓL

2019 április 16., kedd 07:54

„Jiszgádálvöjiszkádássömérábó” A Kadis szavaival emlékeznek ma a hazai zsinagógákban a soá áldozataira. Azokra, akiknek azért kellett meghalniuk, mert atyáik azt az Istent tisztelték, akinek Jézus ...
Bővebben...

DK: Törvénymódosítást kezdeményezünk, hogy egyetlen nő szoknyája alá se fotózhassanak be büntetlenül

2019 április 15., hétfő 17:48

A vasárnapi DK kampánynyitó rendezvényen készült egy emberi méltóságot sértő fotó az ott ülő Nagy Blankáról. A kép készítője szándékosan megalázó módon készített képet a 19 éves diáklányról.
Bővebben...

DK: Válsághelyzetben a közszféra - Követeljük a közrabszolgatörvény visszavonását!

2019 április 15., hétfő 12:23

Sajtóinformációk szerint van olyan megye, ahol válságértekezletet hívtak össze a hivatali dolgozók tömeges felmondása miatt. A ráadásul központilag elrendelt létszámleépítés miatt már sok helyen annyi...
Bővebben...

Cikkek:

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások