• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. március 28. kedd

Gedeon ünnepli névnapját.
Holnap Auguszta napja lesz.
Főoldal Közélet Interjú “Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket”
“Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket” PDF Nyomtat Email
2009 december 02., szerda 11:03

“Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket”“Jövő év végéig, néhány 10 millió eurónyi új részvény kibocsátásával a Budapesti Értéktőzsdére megy a CIG Pannónia Életbiztosító Zrt. A társaság az egyetlen hazai alapítású, főként magánszemélyek tulajdonában lévő biztosító. A CIG legutóbbi közgyűlése személyi kérdésekben is döntött. A felügyelő bizottság kibővült, új tag lett Martonyi János és Vizi Attila. A tőzsdére készülés miatt szétvált az elnök-vezérigazgatói poszt, Horváth Béla csak az elnöki tisztet tölti be a jövőben. A vezérigazgató Gaál Csaba lett.”

Így szólt a hír közel egy hónappal ezelőtt, amely azért ahogy tudom – mármint a kinevezésről szóló - nem lepte meg annyira a “biztosítási” szakmát, mondják:várható volt. Igaz ez? – kérdezem Gaál Csaba/32/ jelenleg még, termékfejlesztési igazgatót.

-Azért nem.- mondja kicsit szerénykedve. Igaz régen vagyok a szakmában, hiszen már az egyetemi évek alatt foglalkoztam biztosításokkal, majd rögtön egy másik társaságnál helyezkedtem el a végzés után, és 2008-ban a Pannónia alapításakor már itt dolgoztam. Egy véletlen – bár azt mondják semmi sincs véletlenül – találkozásom volt Horváth Bélával, aki a szakma legnagyobb doajenje, és Ő hívott.

- Így ma az van a névjegyén, hogy alapító. Kik használhatják ezt?

- Mi 14-en, akik megkezdték a cég előkészítését 2007 őszén és akik a 2008. május 26-i indulásig még csatlakoztak hozzánk.

“Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket”-Árulja már el, hogyan lesz egy fiatalemberből biztosítási – matematikus? Valaki a családból dolgozott ezen a területen, hogy ez érdekelni kezdte?

- Nem-nem. Tulajdonképpen a mi családunkban Én egy első generációs diplomás vagyok. Békéscsabán, mert ott születtem valaki vagy vasutas, vagy ruhagyárban dolgozó családból származott. Nálunk Édesanyám családja volt vasutas, de Ő a helyi ruhagyárban bérelszámoló volt, Édesapám pedig a vasútnál dolgozott, apai ágon a nagyszüleim iparos emberek voltak. Jó középiskolába jártam, a Közgazdasági Szakközépbe, ahol a jó tanulás volt akkoriban a “trendi” a mi osztályunkban. Olyan csapat voltunk ahonnan 32-ből 28-an kitűnő eredménnyel érettségiztek. Szóval Én is jól tanultam, s még mellette hét évig versenyszerűen kézilabdáztam is, ami nagy fegyelemre, rendszerességre és csapatjátékra tanított. Ennek itt is nagy hasznát veszem.

- No és az egyetemi évek?

- Szerettem tanulni, de hogy pénzem legyen diákmunkát vállalva dolgoztam is. Másodévtől kollégista voltam, s annak a kompromisszumkészségnek, toleranciának is jó haszna van, ami ott kellett a mindennapokban. A matematikát mindig szerettem, hiszen ezért mentem Közgázra, s ennek a speciális részét pedig a biztosító hozta magával. Nem minden termékfejlesztő matematikus, de engem ez a része érdekelt.

- Itt ismerte meg a feleségét is…

- Igen, mármint az egyetemen, 1998. február 24-én, s ma már a 4,5 éves Emesével, és a 2,5 éves Miklóssal együtt, négy fős a család. A nejem EU szakirányos volt, s szeptembertől újra dolgozik, az aprónép pedig oviba, bölcsibe jár.

“Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket”- Az utóbbi másfél, két évben biztosan nem napi nyolc órát dolgozott. Hogyan egyeztethető ez össze a családdal?

- Szeptemberig egyszerűbb volt a helyzet, de azóta is igyekszem egy héten két-három alkalommal délután értük menni az oviba, bölcsibe, az már más kérdés, hogy utána még visszajövök, vagy dolgozom otthon, de azt már tudják, hogy Apura is számíthatnak. Szeretünk együtt diafilmet nézni. A hétvége azonban szent. Sokat utazunk közösen, ezek főként hazai kirándulások.

- Hobby, szabadidő, sport?

- No ez nehéz kérdés. Futok, hogy kiszellőztessem a fejem, meg hogy legyen erőnlétem. Érdekel a borászat, s lesz ebből egyszer komoly hobby is, no és az utazás, azt nagyon szeretjük közösen is.

- Szándékosan kérdeztem keveset a cégről, hiszen az volt a célom, hogy kicsit belelássunk egy 32 éves top-menedzser magánéletébe, de azért azt árulja el, melyik termékére a legbüszkébb?

- Mindegyikre természetesen. De komolyra fordítva, a vállalati szegmensnek kínált termékre, mert ebben annak ellenére egyediek és sikeresek maradtunk, hogy az utóbbi egy évben számos társaság próbált megjelenni hasonló megoldásokkal. Horváth Béla azt szokta mondani – idézi főnökét most már sokadszor beszélgetésünk alatt - hogy az a jó termék ami megkülönböztet bennünket, ami egyedi, ami üt a piacon. No ez ilyen! Amikor bemutattuk a közvetítőinknek, – mert ugye nekünk termékfejlesztőknek először Őket kell meggyőznünk, hiszen Ők találkoznak a piacon ügyfeleinkkel – akkor ováció, taps fogadta a bemutatót. Tudtuk, ez sikersztori lesz, s az élet igazolta a Mi és a Közvetítők érzését is. Ennek is köszönhető, hogy elsők vagyunk a piacon, s a tőzsdére is Magyar biztosítótársaságként, elsőként megyünk.

- Köszönöm az interjút!


Orosz B. Erika

blog comments powered by Disqus
 

DK: Gaskó István számoljon el a vasutasok pénzével!

2017 március 28., kedd 22:53

Összesen közel ötvenmillió forintos, Gaskó Istvánhoz és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetéhez kötődő számla került a Blikk birtokába.
Bővebben...

DK: 2 éves blöff a szuperkórház

2017 március 28., kedd 18:06

Az Orbán-kormány ismét bedobta régi viccét, a szuperkórházat. Rogán Antal már 2015 februárjában, tehát több, mint 2 évvel ezelőtt is bejelentette, hogy szuperkórházra van szükség.
Bővebben...

Molnár Gyula: az MSZP 2018-ban megnyeri a választást

2017 március 28., kedd 17:58

Az MSZP elnöke szerint pártja 2018-ban meg fogja nyerni a választást. Molnár Gyula kedden Sopronban, sajtótájékoztatón kiemelte: bízik abban, hogy a Fidesz leváltható, az ország pedig megjavítható.
Bővebben...

Megakadályoztuk a nemzeti vagyon rablóprivatizációját

2017 március 28., kedd 16:57

Bár az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának mai ülésén tárgysorozatba vették azt a korábban fideszes és MSZP-s képviselők által jegyzett közös kezdeményezést, mely az 5 milliárdot érő hatvani vadás...
Bővebben...

A strasbourgi bíróság leállította nyolc gyerek és egy terhes nő átszállítását a tranzitzónába

2017 március 28., kedd 12:47

Az Emberi Jogok Európai Bírósága tegnap este ideiglenes intézkedésként megtiltotta, hogy nyolc tinédzser és egy veszélyeztetett terhes menedékkérőt, a Magyar Helsinki Bizottság ügyfeleit átszállítsana...
Bővebben...

DK: Eltűnik a piacról a magyar zöldség

2017 március 27., hétfő 17:31

Hiába szeretik a magyarok a magyar zöldségeket, szép lassan eltűnnek ezek a hazai ízek az asztalainkról. Szép lassan nem éri meg termelni a magyar piacra, a külföldi áru marad választéknak.
Bővebben...

Metrókorrupciót Vizsgáló Munkacsoport: Jobbikos siker és forró kásaként kerülgetett téma

2017 március 27., hétfő 15:28

A Metrókorrupciót Vizsgáló Munkacsoport mai ülése a korábbi gyakorlattól eltérően már nyilvánosan meghirdetésre került, ami egyértelműen a Jobbik sikere, hiszen egyedüliként követeltük a Fidesz ált...
Bővebben...

DK: Az orbáni közmunkaprogram kudarca, hogy egyszerre van munkaerőhiány és munkanélküliség

2017 március 27., hétfő 14:24

A Portfolio.hu mutatta ki, hogy hiába van ma kereslet a lakásokra, nincs se mérnök, se szakmunkás, aki építeni tudna. Az összesítés szerint nincs elég villanyszerelő, kőműves, épület- és szerkezetla...
Bővebben...

Keleti vendégmunkások helyett nyugati béreket!

2017 március 26., vasárnap 15:03

Amíg a Jobbik bérunióval küzd a nyugati bérekért, addig a Fidesz ukrán vendégmunkásokkal betonozná be az alacsony fizetéseket Miskolcon is, hangzott el a nemzeti néppárt hétfői sajtótájékoztatóján.
Bővebben...

DK: Mind a 106 egyéni körzetben megvan a képviselőjelöltünk

2017 március 26., vasárnap 11:41

A Demokratikus Koalíció a választókörzeti vezetők kétnapos értekezletével folytatta a felkészülést a 2018-as választásra.

blog comments p...
Bővebben...

DK: Rekordon a magyarok halálozása - Orbán a hibás

2017 március 26., vasárnap 11:40

Kevesebb gyermek született és sokkal többen haltak meg Magyarországon mint tavaly ilyenkor. A hivatalos statisztika szerint a házasságkötések száma is csökkent.A magyarok természetes fogyása 2016 ja...
Bővebben...

Március 20-ig 201-en fagytak meg

2017 március 26., vasárnap 11:38

Március 20-ig 201-en fagytak meg tavaly ősz óta – tudatta a Magyar Szociális Fórum vasárnap kiadott közleményében. blog comments powered b...
Bővebben...

MSZF:Ferenc pápa Európa jövőjéről

2017 március 26., vasárnap 11:33

Félő, hogy az Európai Unió meg fog halni, ha nem hatja át a szolidaritás eszméje – mondta Ferenc pápa az EU állam- és kormányfőinek, akik a a közös piac megalakulásának 60. évfordulója alkalmából gyűl...


Bővebben...

Nem kell a műfelháborodás Tarlóstól, ő is tehet a közúti pénzbehajtásról! – A DK a következő közgyűlésen megszüntetné ezt a bírságolást

2017 március 26., vasárnap 10:31

Tarlós István tegnap polgári ellenállásra szólította fel azokat az autósokat, akiket közúti szabálysértések miatt rosszhiszeműen és aránytalanul bírságolt meg a közterület-felügyelet.
Bővebben...

A DK továbbra is hisz az Európai Egyesült Államok eszméjében

2017 március 26., vasárnap 10:30

Belgium, Franciaország, Hollandia, Luxemburg, Nyugat-Németország és Olaszország 1957-ben írták alá a római szerződést, amellyel az Európai Szén- és Acélközösség elindult az egységes Európai Unió lét...
Bővebben...

Cikkek:

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint, az OLAF jelentések megállapításainak lesz valami következménye hazánkban?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások