DK: Gulyás László rasszista és szexista kijelentéseivel méltatlanná vált az egyetemi katedrára!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. április 11.

Zsolt, Leó ünnepli névnapját.
Holnap Gyula napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva DK: Gulyás László rasszista és szexista kijelentéseivel méltatlanná vált az egyetemi katedrára!
DK: Gulyás László rasszista és szexista kijelentéseivel méltatlanná vált az egyetemi katedrára! PDF Nyomtat Email
2021 április 08., csütörtök 14:29

Hallgatói szerint Gulyás László, a Szegedi Egyetem történészprofesszora – nem mellesleg a Magyarságkutató Intézet tudományos tanácsadója – február 17-én tartott óráján elég gyomorforgató verbális ámokfutásba kezdett. Joe Bident „félhülyének”, alelnökét, Kamala Harrist „fekete ribancnak”, a japánokat pedig „degeneráltnak” nevezte, ezután kijelentette, hogy utálja a cigányokat, majd „rendkívül csúnya niggerekről”, illetve arról értekezett, hogy heteroszexuálisként nem izgatja, ha egy férfi hallgató képét kell néznie. Miután az eset kitudódott, egy hallgatóknak küldött levélben magát „nemzeti, polgári, konzervatív értékrendet valló oktató”-ként aposztrofálta, az általa elmondottakat kifogásoló diákjait pedig lekommunistázta.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy az elmúlt 11 év fideszes gyűlöletkampánya már a hagyományosan nyitott felsőoktatásba is leszivárgott, és ott fertőz tovább. Ha ezek a mondatok valóban elhangoztak, akkor Gulyás László méltatlanná vált az egyetemi katedrára, és arra, hogy a Szegedi Egyetemet és a magyar tudományos életet bárhol, bármilyen fórumon képviselhesse a jövőben.

Arató Gergely

a DK frakcióvezető-helyettese, oktatáspolitikusa

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások