A DK közérdekű adatigénylést nyújt be: Hány idős ember halt meg amiatt, mert nem jutott lélegeztetőgéphez?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. április 22. csütörtök

Csilla ünnepli névnapját.
Holnap Béla napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A DK közérdekű adatigénylést nyújt be: Hány idős ember halt meg amiatt, mert nem jutott lélegeztetőgéphez?
A DK közérdekű adatigénylést nyújt be: Hány idős ember halt meg amiatt, mert nem jutott lélegeztetőgéphez? PDF Nyomtat Email
2021 április 06., kedd 14:31

Megdöbbentő kijelentések hangoztak el a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnökétől. Tóth Judit azt mondta: egyes kórházakban a 65-70 év felettieket nem tudják lélegeztetőgépre tenni, mert fiatalokkal van tele az intenzív osztály, és ha egy idősnek és egy fiatalnak egyszerre kellene lélegeztetőgépes ágyat adni, akkor a jobb túlélési esélyek miatt a fiatalt választják. Az, hogy az orvosoknak ilyen szörnyűséges döntéseket kell hozniuk, egyetlen dolgot jelent: a vírus csak tettestárs, a magyarok halálát ma az elmúlt 10 év egészségügy-ellenes politikája, az orvosok és ápolók orbáni elüldözése, és az emiatt kialakult kapacitáshiány okozza.

A Demokratikus Koalíció szerint az országnak joga van tudni, hogy hány magyar idős ember halt meg amiatt, mert nem jutott lélegeztetőgépes ellátáshoz! A DK közérdekű adatigénylést nyújt be a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz, hogy kiderüljön, hány idős ember, hány nagypapa és nagymama halt meg amiatt, mert a tíz év alatt szétvert egészségügyben nem jutott rá intenzíves kapacitás? Hány ember nem kapott még csak esélyt sem a túlélésre? A DK szerint ezekért a halálozásokért csak és kizárólag a kormány a felelős. Az így elhunytak egy része megmenthető lett volna, ha az elmúlt tíz évben nem érik egymást az egészségügyet érintő megszorítások, ha a kormány nem üldöz el az országból naponta 2 orvost és 3 ápolót, ha nem stadionok épültek volna az egészségügy fejlesztése helyett. A DK szerint a kormányváltás után Orbán Viktort és társait is el kell számoltatni az általuk okozott halálozásokért, mindazért, amit tettek és mindazért, amit elmulasztottak megtenni.

Varga Zoltán

A DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások