DK: A sérültek és fogyatékkal élők nappali ellátását végző intézményeket is bezárja a kormány?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. április 22. csütörtök

Csilla ünnepli névnapját.
Holnap Béla napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva DK: A sérültek és fogyatékkal élők nappali ellátását végző intézményeket is bezárja a kormány?
DK: A sérültek és fogyatékkal élők nappali ellátását végző intézményeket is bezárja a kormány? PDF Nyomtat Email
2021 március 05., péntek 14:48

Miközben a miniszterelnök reggel külön hangsúlyozta, hogy a kerti munkához szükséges boltok nyitva lesznek a lezárások alatt, valakikről megint megfeledkezett: a sérültek és fogyatékkal élők nappali ellátásában dolgozó szakemberekről, és az ellátottak családtagjairól. Ma Magyarországon több ezer családban csak úgy tudnak munkát vállalni a szülők, ha napközben gyermeküket vagy szerettüket ilyen speciális, nappali ellátást is végző intézményekben helyezhetik el. Ha Orbán most az iskolák után ezeket is bezárja, annak katasztrofális következményei lehetnek, hiszen ezek a gyerekek és felnőttek sokszor 24 órás ápolást és felügyeletet igényelnek.

A Demokratikus Koalíció ezért azt kérdezi Orbánéktól: a sérültek és fogyatékkal élők nappali ellátást végző intézményeket is be akarják zárni? Ha igen, az érintett családok milyen segítségre számíthatnak a Fidesz-kormánytól? Orbánék már megmutatták, hogy az ájtatoskodáshoz, az adriázáshoz és a közpénzszóráshoz nagyon is jól értenek. Egyvalamit azonban még most sem tudnak: egy világjárvány közepén normálisan megszervezni a védekezést, és világosan tájékoztatni az embereket az őket érintő legfontosabb döntésekről.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások