Kína 6 százalékos növekedést tervez 2021-ben
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. április 11.

Zsolt, Leó ünnepli névnapját.
Holnap Gyula napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Kína 6 százalékos növekedést tervez 2021-ben
Kína 6 százalékos növekedést tervez 2021-ben PDF Nyomtat Email
2021 március 05., péntek 10:15

A kínai kormány hat százalékot meghaladó gazdasági növekedést tervez 2021-ben – tudatta a Magyar Békekör pénteken a kínai miniszterelnök népi gyűlésben elhangzott beszéde alapján.
Li Ko-csiang óvatosan fogalmazott, mert – mint mondta – a koronavírus-járvány tovább terjed a földkerekségen, fokozódik a bizonytalanság, a világgazdaság súlyos gondokkal küzd.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) túl óvatosnak tartja a kínai előrejelzést. Úgy látja, hogy a kínai gazdaság nyolc százalékkal is növekedhet az idén.

Akármelyik előrejelzés bizonyul is valósnak, Kína mozdonyszerepet fog játszani a világgazdaság újraindításában. Magára az amerikai gazdaságra is jótékony hatást gyakorolhatna a kínai fejlődés, ha Joe Biden kormánya nem ellenségnek tekintené Kínát, hanem partnernek – véli a Békekör megfigyelője.

Az amerikai gazdaság tavaly 3,5 százalékkal esett vissza, a munkanélküliség 43 százalékkal 10 millió főre nőtt. A Biden-adminisztráció úgy döntött, hogy a legsúlyosabb társadalmi szükségletek kielégítéséért pénzpréshez nyúl a nagytőke fokozott megadóztatása helyett. Ezzel viszont inflációs hullámot indított útjára, melynek csúcsa még nem látható. Jerome Powell, a központi bank elnöke szerint a fedezetlen pénzkibocsátás hónapokig is eltarthat.

A tőzsde negatívan reagált az amerikai fejleményekre, és pozitívan a kínaiakra.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások