Nagybirtokosi rendszer a mezőgazdaságban: az Európai Zöldek jelentéséről kérdezzük a kormányt
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. április 22. csütörtök

Csilla ünnepli névnapját.
Holnap Béla napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Nagybirtokosi rendszer a mezőgazdaságban: az Európai Zöldek jelentéséről kérdezzük a kormányt
Nagybirtokosi rendszer a mezőgazdaságban: az Európai Zöldek jelentéséről kérdezzük a kormányt PDF Nyomtat Email
2021 március 01., hétfő 17:14
Az Európai Zöld Párt jelentése olyan rendszerszintű problémákra hívja fel a figyelmet, amelyekkel kapcsolatban Magyarország sem büszkélkedhet. Hiába akarta az EU a nagybirtokok koncentrá cióját és dominanciáját csökkenteni, az EU-s agrártámogatások 90%-a magyar nagybirtokosokhoz kerül, a zöld szempontok pedig alig érvényesülnek.
A jelentés bemutatja, hogy Közép-Kelet-Európa országaiban a Közös Agrárpolitika támogatásai országoktól függetlenül rendkívül sok, ám hasonló problémával terheltek. Az anyag legfőbb megállapításai nem ismeretlenek azok számára, akik nyomon követik az agrártámogatásokkal kapcsolatos visszásságok és rendszerproblémákat, azonban ilyen egységbe szerkesztett és részletes anyag még nem készült. Az oligarchák visznek mindent: A kormány földpolitikájának az eredménye a földkoncentráció erősödése, 2018-ra a „Földet a gazdáknak” program szlogenjei ellenére a gazdálkodók 2,5%-a rendelkezik a mezőgazdasági területek kétharmadával. Az uniós agrártámogatások hasonlóan szélsőségesen oszlanak el, a gazdák 10%-a viszi el a támogatások négyötödét.
Írásbeli kérdést intéztünk az agrárminiszterhez, hogy tájékoztasson arról, miért a nagybirtokosi rendszert támogatja a kormány, illetve miért van az, hogy egyre kevesebben élnek meg ma vidéken mezőgazdaságból. Már, aki nem tartozik bele a 10 százalékba.
Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnökeblog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások