A Momentum elnöke szerint át kellene gondolni az orosz vakcína vásárlásást
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. március 2. kedd

Lujza ünnepli névnapját.
Holnap Kornélia napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Momentum elnöke szerint át kellene gondolni az orosz vakcína vásárlásást
A Momentum elnöke szerint át kellene gondolni az orosz vakcína vásárlásást PDF Nyomtat Email
2021 január 22., péntek 12:47

Szijjártó Péter az imént jelentette be Moszkvában, hogy Magyarország bevásárol az orosz vakcinából. Mindezt anélkül, hogy az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte volna az orosz védőoltást.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke erre az alábbiakat reagálta:"Bár a kormány arról beszél, hogy a magyar Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyezte az oroszok vakcináját, sejthetjük, hogy ez valójában mit jelent: ahogy a kínai vakcina esetében, úgy valószínűleg most is „odaszólt” azért a miniszterelnök, hogy érdemes lenne minél előbb engedélyezni a magyarországi felhasználást.


A gond persze nem azzal van, hogy egy vakcina Oroszországban készült – de a keleti diktatúrák vakcinái valahogyan mindig átláthatatlanabb módon készülnek, mint a nyugatiak. Veszélyes, és a védőoltásokba vetett általános bizalmat is rombolja, hogy Orbán Viktor így próbál baráti gesztusokat tenni Vlagyimir Putyinnak, pláne néhány nappal azután, hogy az orosz elnök újra bebörtönözte legfőbb politikai ellenfelét.


Egy biztos: a miniszterelnök környezetében lévő strómanok biztosan jól fognak járni a vakcinabeszerzéssel – a keleti autokratákkal mindig könnyű megegyezni, ha a holdudvarnak lecsorgatandó pénzről van szó. Így működik ez évek óta: az azeri lélegezetőgép-beszerzésből, a  „Mészáros Lőrinc” által épített kínai vasút-projektből és a MET-en keresztül érkező gázból is lefölözték a hasznot, hogy biztosan mindig jusson a magánrepülőzésre és a legújabb jachtra.


Felszólítjuk a kormányt: ne a védőoltásokkal szórakozzanak, és várják meg az uniós hatóságok engedélyét, mielőtt milliárdokért rendelnek még nem engedélyezett vakcinákat!"blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások