DK: A kormány szüntesse meg az adatgyűjtést a koronavírus elleni oltás regisztrációs felületén!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. január 23. szombat

Zelma ünnepli névnapját.
Holnap Timót napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva DK: A kormány szüntesse meg az adatgyűjtést a koronavírus elleni oltás regisztrációs felületén!
DK: A kormány szüntesse meg az adatgyűjtést a koronavírus elleni oltás regisztrációs felületén! PDF Nyomtat Email
2021 január 12., kedd 12:07

Az elmúlt hetekben rengeteg állampolgári megkeresés érkezett a DK-hoz, amely szerint sokan azért nem regisztrálnak az oltásra, mert nem akarják, hogy a kormány később visszaéljen az adataikkal egy kampány során. A vakcinainfo.gov.hu regisztrációs felületen a regisztrációnál egy olyan beixelendő rubrika is szerepel, hogy “későbbi kapcsolattartás céljából a megadott kapcsolattartási adataimat visszavonásomig kezeljék”. Bár ennek a kipipálása nem kötelező, ezt sokan nem tudják, ezért inkább elállnak a regisztrációtól is. A kormány adatgyűjtési kísérlete végső soron azt eredményezi, hogy sokan nem regisztrálnak, pedig készek lennének beoltatni magukat.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány szüntesse meg az adatgyűjtést a koronavírus elleni oltás regisztrációs felületén! Tüntessék el az oldalról az adatvédelmi tájékoztató elfogadásán túli engedélykérést az adatok kezelésére! Adatgyűjtés helyett szorítkozzanak a tömeges oltásra való felkészülésre és ne csökkentsék a regisztrációba vetett amúgyis ingoványos bizalmat! Az egész ország érdeke, hogy minél többen regisztráljanak és éljenek az oltással. Nem szabad ezt kicsinyes politikai haszonszerzéssel és adatgyűjtéssel veszélyeztetni!

Varga Zoltán

A DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság tagja
blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások