Nyílt levél Tállai András államtitkárnak
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. október 1. csütörtök

Malvin ünnepli névnapját.
Holnap Petra napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Nyílt levél Tállai András államtitkárnak
Nyílt levél Tállai András államtitkárnak PDF Nyomtat Email
2020 augusztus 07., péntek 17:14

Tisztelt Tállai András Államtitkár Úr!

Mint a dél-borsodi települések sorsát szívén viselő országgyűlési képviselőhöz fordulunk Önhöz.


Ön egy márciusi facebook bejegyzésében még fennhangon hirdette, hogy egy megbeszélés keretében foglalkozott a vattai lakosok problémáival. Ezzel szemben a nem sokkal ezután Önhöz eljuttatott megkeresést, amit csaknem 600 ember aláírt, válaszra sem méltatta.

Ezért most ebben a formában is eljuttatjuk önhöz:Petíció a Vattai Szemere Bertalan Tagiskola minden osztályának megőrzéséért

Aláírásommal tiltakozom, hogy a Szemere Bertalan Tagiskolának felső tagozatát elhelyezzék Vattáról és elutasítom, hogy az alsó tagozatot ezentúl összevonva, vezető nélküli telephelyként üzemeltesse a Bükkábrányi Arany János Általános Iskola, ellehetetlenítve Vattán Magyarország Kormányának Családvédelmi Akciótervében és a Magyar Falu Programban lefektetett irányelveket, tönkretéve ezzel magát a falut és a falu népességmegtartó erejét. Tiltakozom továbbá, az ellen hogy a Mezőkövesdi Tankerületi Központ az átszervezés kapcsán a Bükkábrányi Arany János Általános Iskolát jelölje meg a felső tagozatos tanulók oktatását ellátó intézményként.

Az Ön választókörzete településeinek csaknem fele Vatta méretű kistelepülés, amelyeknek fennmaradásához elengedhetetlenül szükség van többek között arra, hogy helyben maradjon az oktatás. Éppen ezért kérdezzük államtitkár urat, hogy a választókörzet többi települése is számíthat-e arra, hogy iskolája a vattai iskola sorsára jut, a megszűnés szélére sodródik?

Ezért kérjük, vesse latba lobbierejét és ne hagyja, hogy a Takarékszövetkezet és a posta megszűnése után, most az iskola megszüntetésével végleg élhetetlenné váljon a település, vagy ahogy Ön is fogalmazott márciusi bejegyzésében: Hajrá Vatta, Hajrá Dél-Borsod!

Tisztelettel:
Szajlai János, a Mi Hazánk Mozgalom választókerületi elnöke
Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke

Fotó forrása:vatta.hu

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások