Koronavírus: Amerika későn ébred, de ébred
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 9.

Emőd ünnepli névnapját.
Holnap Lörinc napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Koronavírus: Amerika későn ébred, de ébred
Koronavírus: Amerika későn ébred, de ébred PDF Nyomtat Email
2020 július 31., péntek 10:18

Az amerikai kormány engedélyezte az amerikai tudományos akadémiának, hogy  együttműködési megállapodást kössön az orosz tudományos akadémiával a koronavírus kutatásról és a gazdasági élet beindításáról – jelentette a Magyar Békekör (MB) tudósítója pénteken.

A videokonferencián kötött megállapodás arra irányul, hogy megvédjék a két ország népeinek életét és egészségét, talpra állítsák a gazdaságot és előmozdítsák a fejlődést.

„Vezető szakértőink a gazdasági fejlődéssel kapcsolatos különféle forgatókönyveket vizsgálnak. A legtöbb előrejelzés szerint globális gazdasági recesszióval kell szembenéznünk, és a belőle kivezető út hosszúnak ígérkezik" – mondta Alekszander Szergejev, az orosz tudományos akadémia elnöke.

Marcia McNutt, az amerikai tudományos akadémia elnöke szerint a világjárvány mindenkit érint, fontos az USA és az Oroszország közötti kutatási együttműködés fellendítése.

A tudósító emlékeztetett arra, hogy az orosz kormány és az Egészségügyi Világszervezet már vagy fél éve szorgalmazza a világjárvánnyal szembeni világméretű összefogást, és a védőoltás közös kifejlesztését, de Washington elzárkózott az együttműködéstől mind Oroszországgal, mind Kínával szemben. Még egy német kutatóintézettől is csalfa módszerrel próbálta megszerezni a COVID-19 ellenszérumának kifejlesztésében szerzett eredményeket.

Az amerikai hajlandóságot vélhetően az váltotta ki, hogy Oroszország időközben sikeresen kifejlesztette az első vakcinát, augusztus 10-én pedig megkezdődik az engedélyeztetési eljárás a vakcina orvosi alkalmazására.

Szerepet játszhatott a hajlandóság kialakulásában az a tény is, hogy 2020 második negyedévében 32,9 százalékkal csökkent az amerikai  bruttó nemzeti termék (GDP) 2019 azonos időszakához képest. A visszaesés a szolgáltatásokat sújtja a legjobban (43,5 százalék), a magánberuházások tekintetében pedig 49 százalékos. Az amerikai gazdaság válságba került, oka pedig csak részben keresendő a koronavírus-járványban – értékelte a helyzetet a Magyar Békekör tudósítója.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások