Kizárták a turistákat a turistaházból
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. január 25. hétfő

Pál ünnepli névnapját.
Holnap Vanda napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Kizárták a turistákat a turistaházból
Kizárták a turistákat a turistaházból PDF Nyomtat Email
2020 július 07., kedd 20:55

Július 5-én vasárnap a Bánkúti Síklub turistaházában zártkörű rendezvényt tartottak így a turistákat még egy pohár vízért sem engedték be.


A Bánkúti Síklub turistaházába július 5-én vasárnap nem engedték be az arra járó kirándulókat zárt körű rendezvényre hivatkozva. Ezt a korlátozást azonban a honlapjukra nem írták ki és előző nap telefonon se lehetett őket elérni. Mint a helyszínen megtudtuk, a tulajdonos ünnepelte meg így a születésnapját. Fontos szempont, hogy a ház bejáratánál lévő, a hely névadó forrása, a Bán kút teljesen ki volt apadva. Most, amikor a koronavírus járvány enyhülésével újraéledne a belföldi turizmus – jó-e, megengedhető-e, hogy a Bükk szívében, nyári vasárnap ne engedjék be a vendégeket. Ez a kérdés annál is inkább felvetődik, mert nem rég kapott a ház több, mint 46 millió forintnyi közpénzt felújításokra.

Megkérdeztük Nagyvisnyó jegyzőjét, mert Bánkút közigazgatásilag oda tartozik, hogy mik vonatkoznak a nyitvatartási előírásokra, törvényes-e lényegében bezárni egy turistaházat, amelynek kihirdetett nyitvatartási ideje van.

Simonka Petra, Nagyvisnyó és Szilvásvárad jegyzője hírportálunknak elmondta, a kereskedelmi törvény szerint nem nagyon van szankcionálási lehetősége, de azt megerősítette, hogy a hozzá hivatalból leadott, a ház éttermére vonatkozó nyitva tartás a következő. Hétköznap csoportoknak előre megrendelés esetén főznek. Szombatonként 9 – 19 óráig, míg vasárnaponként 9 – 17 óráig tart nyitva.

A jegyzőnő által közöltek szerint ez a valóságban sehogysem volt betartva. Azt is tapasztaltuk, hogy legalább húsz – huszonöt ember, potenciális vendég próbált volna azon rövid idő alatt bemenni, amíg a helyszínen tartózkodtunk. Közben annyira begurultak a benn születésnapot ünneplők, hogy pluszban még egy jókora megállító táblát is kihelyeztek.

Sajnos a tapasztalatunk alapján ebben a turistaházban nem veszik komolyan a nyitvatartási időt, nem véletlen, hogy már szombaton próbálkoztunk az elérésükkel. Volt, hogy már délután háromkor bezártak, máskor meg a kiszolgálás akadozott eléggé.Persze nem mindenkit néznek ki a házból, a június 19-én megtartott, a felújítást bemutató ünnepségen ott volt Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, valamint Hubay György és Csöbör Katalin, fideszes országgyűlési képviselők.

Legjobb tudomásunk szerint őket beengedték a házba.

Kertész Z István

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások