Pitiáner fideszes közpénzlenyúlás
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. július 12.

Izabella ünnepli névnapját.
Holnap Jenő napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva Pitiáner fideszes közpénzlenyúlás
Pitiáner fideszes közpénzlenyúlás PDF Nyomtat Email
2020 június 26., péntek 11:08

Alakszai Zoltán fideszes képviselőtársaival rendszeresen, lelkesen áll a nyilvánosság elé, hogy megpróbálja a Kriza Ákos polgármestersége és saját jegyzői megbízatása idejéből származó gondokat a jelenlegi városvezetés nyakába varrni. Műsora kiváló: könnyfátyolos szemmel aggódik a közpénzekért, elfeledve, hogy ő maga és társai milyen bőkezűen osztogatták maguknak és a családtagjaiknak, haveroknak a közpénzeket, az állásokat, a miskolciak adóforintjait. Miskolc azonban nem felejt.

Alakszai Zoltán arról valahogy egyetlen sajtótájékoztatón sem beszél, hogy az elmúlt években hányféle kitalált indokkal vett fel az önkormányzattól súlyos százezreket, olykor milliókat a jegyzői fizetése mellett.

Elfelejti, hogy tavaly augusztusig havi bruttó 500 ezer forintot vett fel például stratégiaalkotásért, monitorozásért és javaslatok megfogalmazásáért.

Elfelejti azt is, hogy 2018-ban egy éven át szintén havi 500 ezer forintot vett fel hatékonyságjavításért és ismét stratégiaalkotásért.

Alakszai úr ezek szerint kiválóan ért a stratégiaalkotáshoz, de a memóriája sajnos nem az igazi.

Hiszen azt is elfelejti megemlíteni, hogy 2017-ben havi 300 ezer forintot kapott például azért, hogy dolgozza ki - idézem - a „vezetői elképzelések és szakmai víziók egységes platformját”.

Egy alkalommal pedig másfél millió, igen, 1 millió 500 ezer forintot kapott háromhavi koncepció-kidolgozásért és intézményi átalakításért.

Sajnos Magyarországon sokan még mindig nem keresnek egy év alatt sem annyit, mint Alakszai Zoltán három hónap alatt a sokszázezres jegyzői fizetése mellett.

Alakszai Zoltán ezzel kétségkívül bizonyította, hogy valóban aggódik a közpénzekért – de csak akkor, ha azok nem az ő zsebében landolnak.

Alakszai úr akkor sem aggódott a közpénzért, amikor a város pénzén annyit utazott budapesti otthona és Miskolc között hivatali luxusautójával, hogy akár négy és félszer megkerülhette volna a Földet is.

És akkor sem bizonyította a közpénzekért érzett égető aggodalmát, amikor jegyzői munkája megkezdése után szinte azonnal, szemrebbenés nélkül fogadott el másfél millió forint jutalmat.

Éppen ezért felszólítjuk Alakszai Zoltánt, hogy a hagyja abba a folyamatos színjátékot sajtótájékoztatóin, a színészkedés helyett pedig végre viselkedjen felelősségteljes politikusként! Például, lobbizhatna a kormánynál Miskolcért, a miskolciakért, lobbizhatna azért, hogy a várostól ne vonjanak el milliárdokat. Amíg ezt nem hajlandó megtenni, addig is van feladat: számoljon el a Miskolciaknak a jegyzői fizetése mellett felvett súlyos milliókkal!


Velünk a Város frakció

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások