A Magyar Békekör támogatja a Szociális Fórum mentőcsomagját
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. szeptember 20.

Friderika ünnepli névnapját.
Holnap Máté napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A Magyar Békekör támogatja a Szociális Fórum mentőcsomagját
A Magyar Békekör támogatja a Szociális Fórum mentőcsomagját PDF Nyomtat Email
2020 március 25., szerda 15:26

Meg kell védeni az emberek életét, és feltétel nélküli jövedelemben kell részesíteni azokat, akik a termelés szüneteltetése, és elbocsátásuk elvesztik a megélhetésükhöz szükséges jövedelmet. Az országnak olyan átfogó egészségügyi és gazdasági mentőcsomagra van szüksége, amilyent a Magyar Szociális Fórum sürget Orbán Viktornak megküldött tízpontos javaslatában – szögezi le a Magyar Békekör a kormányhoz intézett üzenetében, szerdán.
Szerintünk is feltétel nélküli adómentes alapjövedelemben kell részesíteni azokat, akiknek nincs miből megélniük a kialakult helyzetben. Ennek összegét fejenként 100 ezer Forintban kell megállapítani. Az időseket nem csak szóval kell védeni, hanem gondoskodni is kell róluk! Akinek a nyugdíja nem éri el a százezer Forintot, azonnal részesüljön nyugdíjának kiegészítésében 100 ezer Forintra. Hatósági árakat kell bevezetni az alapvető élelmiszerekre, a járvány elleni védekezést szolgáló gyógyszerekre, védő felszerelésekre. Pótolni kell az egészségügyi rendszerből kivont forrásokat, és visszahívni azokat az orvosokat, ápolókat, akiktől az elmúlt években gazdasági vagy személyi okokból megváltak! Helyre kell állítani az orvostársadalom becsületét, hatékonnyá kell tenni a betegellátást! Megfelelő ellátásban kell részesíteni azokat is, akik a koronavíruson kívüli betegségben szenvednek! Orvosokat kell irányítani arra a több száz vidéki településre, ahol nincs orvos! Ki kell harcolni az anyagi és egészségügyi támogatást az Európai Unió Bizottságánál! Ha továbbra sem számíthatnánk kellő segítségre tőlük, olyanokhoz kell fordulnunk, akik készek segíteni, mint annak tanúi lehetünk Olaszország megsegítése esetében is – idézik az MSZF dokumentumát.

A Békekör szerint sincs szükség arra, hogy a kormányt kivételes jogkörökkel ruházzák fel az egészségügyi és megélhetési mentőcsomag összeállításáért.  A rendkívüli jogkörökkel történő felhatalmazás megosztja a magyar társadalmat ahelyett, hogy egyesítené a járvány elleni harcban.

A Magyar Szociális Fórum kedden adta ki a Békekör által támogatott nyilatkozatát a kormány válságkezelő politikájáról. A dokumentum elérhető: https://mszfszk.hu/11-elerhetseg/1542-magyar-szocialis-forum-a-kormany-valsagkezelo-politikajarol

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások