A 2020-as hosszú hétvégék és iskolai szünetek
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. február 26. szerda

Edina ünnepli névnapját.
Holnap Ákos, Bátor napja lesz.
Főoldal Közélet Köztünk szólva A 2020-as hosszú hétvégék és iskolai szünetek
A 2020-as hosszú hétvégék és iskolai szünetek PDF Nyomtat Email
2020 január 20., hétfő 12:37

Amikor év elején bevetjük az új naptárunkat, sokan szeretjük előre bejelölni, hogy mikor lehet számítani hosszú hétvégére, mikor ledolgozandó szombatokra, illetve melyek azok az időpontok, amikor a gyerek szünet miatt otthon lesz. Ezért lássuk, melyek azok a dátumok, amiket 2020-ban jelölhetünk a naptárban.

Hosszú hétvégék és áthelyezett munkanapok

Hosszúra 2020-ban hat hétvége sikerül, ennek érdekében ledolgozni csak két szombatot kell. Mivel március 15-e idén vasárnapra esik, ezért az első hosszúra nyúlt hétvége április 10-én pénteken (nagypéntek) kezdődik, és 13-a hétfőig (húsvét) tart. Ezt követi a május 1. péntekkel (a munka ünnepe) kezdődő háromnapos pihenőidő, majd június 1-jén hétfőn pünkösd ünneplése miatt maradhatunk ismét otthon.

A második félévben augusztus 20-a (államalapítás ünnepe) csütörtökre esik, emiatt vasárnapig otthon lehetünk, cserébe viszont augusztus 29-én szombaton (augusztus 21. péntek helyett) dolgozni kell. Október 23. (az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepe) idén péntekre esik, emiatt újabb háromnapos hétvégére készülhetünk. November 1-je (mindenszentek) viszont vasárnap lesz, így legközelebb már csak karácsonykor várhatunk egy újabb négynapos hétvégére. December 24. ugyanis csütörtökre esik, amit a két héttel előtte lévő szombaton (december 12.) kell majd ledolgozni.

Fontosabb iskolai dátumok

2020-ban a diákok január 6-án ültek újra iskolapadba, eddig tartott ugyanis a téli szünet. A következő évközi szünet a tavaszi szünet lesz, mely április 9. csütörtöktől április 14. keddig tart. A tavaszi szünet utáni első tanítási nap április 15. szerda.

A tavaszi szünet után kezdhetnek izgulni az érettségire készülők, az írásbeli tesztek ideje ugyanis május 4. és május 25-e közé esik. A szóbeli érettségi vizsgákra az előző évekhez hasonlóan júniusban kerítenek sort, pontosabban június 3. és június 19. között várható az időpont a vizsga letételére.

A nyári szünet első napja június 16-a, kedd lesz, ami után valószínűleg csak szeptember 1-jén kedden kell újra iskolába menni, bár a minisztérium még nem hozta nyilvánosságra a 2020/21-es tanév rendjéről szóló dátumokat.

Ne felejtsünk el időben tervezni!

Nem elég csak tisztában lenni a dátumokkal, ajánlott mielőbb összeegyeztetni a családtagjainkkal, hogy ki, mikor, mit szeretne. Sok esetben a kollégáinkkal is egyeztetni kell, hogy mikor tervezünk szabadságra menni, illetve melyek azok az időpontok, amikor biztosan számíthatnak ránk a munkában. Így elkerülhető, hogy többen ugyanakkorra szervezzük a nyaralásunkat, és a főnök is biztosan könnyebben elenged szabadságra, ha előre megbeszéltük egymás között, hogy ki, mikor fogja tartani a frontot.

Amennyiben ötleteket szeretnél kapni, hogy mivel, hogyan és hol töltheted izgalmasan az így kapott szabadnapokat, keresd fel az ÉVA magazin weboldalát, ahol számos hasznos tippet kaphatsz a témában!/X/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások